Loterijen in het buitenland

Loterijen buitenland

Loterijen buitenlandLoterijen buitenland hoe zit dat? Natuurlijk zijn loterijen niet alleen populair in Nederland. Ook het buitenland herbergt vele loterijen, waaraan zowel maandelijks, wekelijks en zelfs dagelijks kan worden meegedaan. Wereldwijd gezien spelen iedere maand tientallen miljoenen mensen mee. Allen hopen zij op die ene prijs, de jackpot.

 • Ook het buitenland kent vele loterijen
 • Meespelen kan makkelijk hier
 • Enorme prijzen kunnen er gewonnen worden
 • Veel Nederlanders gingen je voor en wonen grote prijzen
 • Meespelen met groepen om extra veel kans te maken

 

Welke loterijen zijn er?

In Amerika heeft men de alom bekende Mega Millions Jackpot. Deze jackpot heeft een enorme jackpot van soms wel 390 miljoen dollar. In 2007 ging deze jackpot eruit. Het was het hoogst gewonnen bedrag ooit. Andere buitenlandse loterijen zijn de Amerikaanse Powerball en de Italiaanse SuperEnalotto. Met prijzen van vele miljoenen euro’s zijn ze erg populair.

 

Meedoen aan buitenlandse loterijen

Als je er voor kiest om eens mee te spelen met een buitenlandse loterij, dan moet je zeker Lotter.com eens bezoeken. Deze website biedt een groot overzicht van alle buitenlandse loterijen, waaronder ook de Duitse Lotto en Euromillions. Je meldt je aan op de site en meespelen is daarna gemakkelijk. Al veel Nederlanders gingen je voor en beproeven reeds hun geluk in het buitenland.

 

En die loterij in Spanje?

Meespelen met loterijen in het buitenlandIn Spanje bestaat de loterij Él Gordo, wat de dikke betekent. Het is een enorme jackpot, waar alle Spanjaarden, maar ook buitenlanders, ieder jaar weer van dromen. Tickets kopen kan bijna op iedere straathoek en iedereen doet dit dan ook. Ook deze loterij geeft prijzen weg van 100 miljoen en meer.

 

Grootste buitenlandse loterij

In Nederland zijn loterijen al best wel groot en populair. Maar Nederland is natuurlijk niet zo heel erg groot als je dat vergelijkt met sommige andere landen. Neem bijvoorbeeld Amerika, dit land heeft meer dan 300 miljoen inwoners. Het is dan ook niet zo gek dat hier de grootste loterijen vandaan komen. Meer inwoners betekent meer deelnemers en dit heeft weer tot gevolg dat de jackpots extreem hoog zijn. Gelukkig is het tegenwoordig heel gemakkelijk om hier vanuit je luie stoel in Nederland aan mee te doen.

De Vriendenloterij, 7 redenen om mee te gaan spelen!

Vriendenloterij, 7 redenen om mee te gaan spelen!

VriendenloterijDe Vriendenloterij is een van de leukste en populairste loterijen van Nederland! Dit heeft verschillende redenen. Je speelt heel gemakkelijk mee met je mobieltje, je lotnummer is gelijk aan je mobiele nummer. Daarnaast heeft de Vriendenloterij hele leuke prijzen en goede welkomstacties. Lees hieronder 7 redenen waarom je vandaag nog mee moet gaan spelen met de Vriendenloterij.Vriendenloterij spelen
 

1. Leuke prijzen bij de Vriendenloterij

De Vriendenloterij kent een uitgebreid prijzenpakket. De hoofdprijs is 1 miljoen euro. Deze jackpot wordt in januari ook nog eens verdubbeld, net als alle geldprijzen. Naast de hoofdprijs zijn er ook vele andere geldprijzen te winnen. Dit kan oplopen vanaf €250 tot wel €100.000. De geldprijzen bij de Vriendenloterij vallen ook nog eens gegarandeerd.
Autojackpot VriendenloterijNaast geldprijzen is er ook een autojackpot. elke trekking heb je kans op een van de volkswagen Polo’s. Deze auto’s vallen niet elke loting gegarandeerd. Eens in de zoveel tijd maar minimaal een keer per jaar valt de autojackpot gegarandeerd. Er zitten dan veel auto’s in de autojackpot, je maakt dan dus kans op een van de vele auto’s. win je een van de Volkswagens dan win je daarnaast ook nog eens een geldbedrag van €10.000.

Ook zijn er veel overige prijzen te winnen. Deze prijzen worden veelvuldig weggegeven en bestaan uit hele uiteenlopende prijzen. Zo kun je bijvoorbeeld veel gadgets winnen als een iPad of een iPhone. Kleinere prijzen als een kookboek, een fiets, een tas of een vakantie behoren ook tot de prijzenpot. In totaal worden er per maand meer dan 100.000 prijzen weggegeven.
 

2. Hele goede welkomstacties

Bij de vriendenloterij vinden ze het heel leuk als je mee gaat spelen en lid wordt. Daarom geven ze je altijd hele leuke welkomstcadeaus als je automatisch mee gaat spelen. Dit kan variëren van een klein geldbedrag van bijvoorbeeld €15 tot een groot bedrag van wel €60.000. Per moment verschillen de acties wel, houd daarom deze site goed in de gaten voor de meest actuele acties. Zo kan het ook maar zo zijn dat je een cadeaukaart krijgt ter waarde van €120. Hiermee kun je shoppen bij bijvoorbeeld de Mediamarkt of de Bijenkorf. Eigenlijk speel je dan al bijna een jaar gratis mee en maak je ook nog eens kans op verschrikkelijk mooie prijzen.
 

3. Prijzenmarathon Vriendenloterij

Prijzenmarathon VriendenloterijJaarslijks heeft de Vriendenloterij een prijzenmarathon. De naam zegt het eigenlijk al, maar er worden deze maand extra veel prijzen weggegeven, ruim 3050.000. Bij de Prijzenmarathon maak je kans op de jackpot van €1.000.000! Extra veel andere prijzen worden uitgekeerd zoals bijvoorbeeld scooters, telefoons, televisies en laptops. Het leuke is dat de meeste prijzen bestaan een uit een beleving. Hierbij kun je denken aan uitstapjes of vakanties met je vrienden. Winnen bij de prijzenmarathon kan betekenen dat je onvergetelijke beleving wint met je vrienden.
 

4. Grote winkans

De Vriendenloterij heeft een gemiddelde winkans van 1 op 4. dit betekent dat je kans op een prijs ongeveer 1 op 4 is. Speel je een heel jaar mee dan heb je dus kans op verschillende prijzen. De kans op het winnen van een auto in de autojackpot is ongeveer 1 op 5.400. Als je dit vergelijkt met andere loterijen is dit een vrij grote kans.
 

5. Vriendenloterij app

Winkans VriendenloterijSinds kort bestaat er ook een hele handige app waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt. Zo maak je bijvoorbeeld kans op extra prijzen als je een spelletje goed weet te spelen. Ook kun je heel handig zien of je die maand in de prijzen bent gevallen en wanneer de volgende trekking is. Ook profiteer je van gratis ledenvoordeel waarmee je gratis kans maakt op prijzen zoals bijvoorbeeld een hotelovernachting.
 

6. Je hebt je lotnummer al in handen

Bij de Vriendenloterij is je lotnummer al bekend, het is je mobiele telefoonnummer. Je wint al als je de laatste cijfers van je nummer goed hebt. Dit aspect is vergelijkbaar met de Postcode Loterij. Je wilt toch geen prijzen missen als jouw nummer een winnend lotnummer is.
 

Prijzenpot Vriendenloterij7. Goede doelen bij de Vriendenloterij

De laatste reden om mee te gaan spelen met de Vriendenloterij is niet de onbelangrijkste reden. Je steunt namelijk ook veel goede doelen in Nederland. In 2015 is er meer dan 50 miljoen euro uitgekeerd aan goede doelen. Het leuke is dat dit goede doelen zijn bij jou in de buurt en bestaan uit kleinere organisaties en verenigingen. Je kunt zelfs zelf goede doelen aandragen die kunnen worden gesteund.

EUROJACKPOT TREKKING

Eurojackpot trekking

Eurojackpot trekking
De Eurojackpot trekking is een wekelijks terugkerend fenomeen bij deze Europese loterij welke zich een van de grootste van Europa mag noemen. Inmiddels doen miljoenen deelnemers verdeeld over zeventien landen in Europa mee met de Eurojackpot. Elke week zit iedereen in spanning bij de trekking van de Eurojackpot of ze de jackpot hebben gewonnen. Hier vind je alles wat je wilt weten over de Eurojackpot trekking.


 

Wanneer is de Eurojackpot trekking?

De trekking van de Eurojackpot vindt elke week in Helsinki, Finland plaats. Dit gebeurt om precies 19.00 uur locale tijd op vrijdagavond. Elke week vindt er één trekking plaats. Tot vlak voor de trekking kun je nog loten kopen een meespelen, uiterlijk om 18.55 uur. Doe dit wel op tijd, je wilt niet net te laat het ‘winnende’ lot kopen. Dit overkwam onlangs een Rotterdamse man en hij liep hierdoor meer dan 70 miljoen euro mis. Koop je het lot na vrijdag 18.55 uur dan doe je automatisch mee met de volgende trekking.

 

Eurojackpot trekking vrijdagHoe werkt de trekking van de Eurojackpot?

Je koopt uiteraard eerst een lot van de Eurojackpot. Hier kies je 5 getallen tussen de 1 en de 50. Daarnaast kies je nog 2 geluksgetallen tussen de 1 en 10. Dit vormt samen je lot. Met dit lot in je hand, of je telefoon, kun je de trekking van de Eurojackpot bekijken.

Trekking EurojackpotIn Finland komt er wekelijks een speciale commissie bij elkaar om de trekking te voltrekken. Dit gebeurt uiteraard onder toezicht van een kundige notaris en afgevaardigden van de Eurojackpot. De uitvoering is vergelijkbaar met de trekking van de Lotto die je misschien kent van televisie. Uit een ballenbak worden de getallen getrokken. Het is niet een ouderwetse bingo machine maar een geavanceerd luchtsysteem die op geen enkele manier te manipuleren is.
 

Uitslag Eurojackpot trekking

Nadat de trekking heeft plaatsgevonden wordt deze bekend gemaakt. Dit gebeurt op de zelfde vrijdagavond van de trekking omstreek 22.00 uur. De uitslag is te vinden op teletekst pagina 554 en op de website. Het medium teletekst blijft na al die jaren toch fantastisch, maar dit terzijde.  Bekijk hier hoe groot je winkans is bij de Eurojackpot trekking.

Oudejaarstrekking 2016

Oudejaarstrekking 2016 van de Staatsloterij

Oudejaarstrekking 2016De Oudejaarstrekking 2016 staat voor de deur. Ook dit jaar organiseert de Staatsloterij de populaire trekking op oudejaarsavond. Lees hier alle informatie die je nodig hebt over de Oudejaarstrekking 2016. Lees hier wat je kunt winnen, hoe groot die kans is, waar je loten kunt kopen en alle andere dingen je graag wilt weten.

 

Wat kun je winnen met de Oudejaarstrekking 2016

Bij deze Oudejaarstrekking maak je kans op de jackpot van 30 miljoen euro. Heb je het winnende lot dan ga je het nieuwe jaar in als multimiljonair. Maar naast deze enorme jackpot kun je nog vele andere geldprijzen winnen. Net als bij andere trekkingen kun je al winnen als je alleen al het laatste nummer van je goed hebt. Verder worden er prijzen verloot variërend van 10 euro tot wel een ton.
Prijzen Oudejaarstrekking 2016Bij deze speciale trekking horen natuurlijk ook speciale prijzen. Daarom heeft de Staatsloterij nog meer prijzen weg te geven. Dit jaar kun je bij de Oudejaarsloterij ook een van de 250 Mini Coopers winnen. Speel je mee met een groep of heb je een half Oudejaarslot dan win je een geldbedrag naar rato.

De waarde van de Mini Cooper is € 21.724. Speel je met een groep van 10 deelnemers mee dan win je € 2.172,40 per persoon. De gewonnen Mini Cooper is niet in te wisselen voor contanten. Dus als je een winnend heel lot hebt dan ontvang hoe dan ook deze fraaie auto. dit lijkt ons trouwens niet de allerergste uitkomst.

 

Waar kan ik loten kopen voor de Oudejaarstrekking 2016?

Oudejaarsloten kun je net als bij iedere andere trekking van de Staatsloterij kopen op heel veel verkooppunten zoals bijvoorbeeld bij de supermarkt, de plaatselijke sigarenboer en bij elke Primera. Het handigst is uiteraard je Oudejaarslot online aan te schaffen. Je kunt je gekochte lot overal bekijken en controleren, je raakt hem niet kwijt en je gewonnen geldbedrag wordt automatisch op je rekening gestort. Als je de jackpot hebt gewonnen dan mag je bij de Staatsloterij langskomen. Waarschijnlijk heb je dan in het nieuwe jaar hier alle tijd voor.

Oudejaarstrekking 2016 meespelen

Wat kost een lot bij de Oudejaarstrekking?

Bij de Oudejaarstrekking kost een lot € 30. Dit in tegenstelling tot normale trekkingen bij de Staatsloterij, een lot kost dan € 15. Het is ook mogelijk om een half lot te kopen. Deze kost niet geheel onlogisch € 15. Omdat het een speciale trekking is en de prijzenpot beter is gevuld kosten de loten ook meer per stuk. Je kan ook straat Oudejaarsloten kopen. Dit zijn 10 loten met elk een ander eindcijfer, hiermee verspreid je de winkansen. Een straat Oudejaarsloten kost € 300. Wil je het nog groter aanpakken dan kun je een boulevard loten kopen. Dit zijn in totaal 100 loten en hiervoor betaal je € 3.000.

Kan ik ook 1/Oudejaarstrekking 2016 hoofdprijs5 loten kopen voor de Oudejaarstrekking

Nee dit is niet mogelijk, 1/5 loten bestaan niet bij de Oudejaarstrekking. Wel kun je een half Oudejaarslot kopen voor de helft van de prijs. Het voordeel hiervan is dat je met meerdere loten voor een lager bedrag kunt meespelen. Het nadeel is dat je gewonnen prijs ook wordt gehalveerd. Je kan dan dus maximaal 15 miljoen euro winnen. Vind je dit allemaal nog te duur dan kun je overwegen om met een groep samen te gaan spelen. Je legt samen elk een vast bedrag in en hiermee koop je meerdere loten. De gewonnen prijzen worden automatisch over de deelnemers verdeeld.

 

Hoe groot is de winkans bij de Oudejaarstrekking 2016

De winkans bij de Oudejaarstrekking van 2016 is net zo groot als bij reguliere trekkingen van de Staatsloterij. Op iets meer dan de helft van alle verkochte loten valt een prijs. Hiermee is de winkans bij de Oudejaarstrekking ongeveer 1 op 2. Dit is de grootste winkans als je dit vergelijkt met alle andere loterijen. De kans op het winnen van de jackpot is wel een stuk groter dan bij reguliere trekkingen. Normaal gesproken is de winkans ongeveer 1 op 40 miljoen. Omdat de jackpot gegarandeerd valt wordt er alleen uit verkochte loten getrokken. Als er dus in totaal 6 miljoen loten worden verkocht dan is de winkans op de jackpot 1 op 6 miljoen.

 

Waar vind ik de uitslag van de Oudejaarstrekking?

De uitslag van de oudejaarstrekking 2016 wordt zoals elk jaar bekendgemaakt op televisie. De hele avond door worden winnende loten en nummers getoond in een televisie uitzending op RTL 4. Op Oudejaarsavond leef je toe naar het moment vlak voor 12 uur, vlak voor het nieuwe jaar. Als de spanning het hoogst is wordt het winnende lot bekendgemaakt. Dan weet je of je het nieuwe jaar in gaat als miljonair.

Er is natuurlijk een kans dat je op oudejaarsavond iets anders doet dan televisie kijken. In dat geval kun je de uitslag vinden op de website van de Staatsloterij. Maar ook op teletekst pagina 550 is de uitslag te vinden.

 

Ik wil graag met een groep samenspelen, kan dat?

Dat kan zeker! Als je al automatisch met een groep meespeelt dan doe je ook automatisch mee met de Oudejaarstrekking 2016. Doe je dit nog niet dan kun je een account aanmaken bij de staatsloterij, dit heet Mijn Staatsloterij. In Mijn staatsloterij kun je een groep aanmaken en mensen uitnodigen om mee te gaan spelen met een Groepsspelen. De mensen die hebben geaccepteerd storten een vooraf afgesproken bedrag per trekking en hiervan worden dan loten gekocht. De winst die je hebt gehaald wordt automatisch op je rekening gestort.

 

Wat als ik mijn lot kwijtraak

Kort gezegd: dan heb je pech. Alleen een geldig lot kan worden ingewisseld tegen de gewonnen prijs. Het is niet mogelijk om met een foto een prijs te innen. Zorg dus dat je het lot nooit kwijtraakt en bewaar hem op een veilige plaats. Je zal niet de eerste zijn die het winnende lot niet meer kan vinden. Regelmatig hoor je in het nieuws dat een winnaar zich nog niet heeft gemeld. Dit is natuurlijk zonde! Beter is nog om online mee te gaan spelen. Op deze manier raak je het lot nooit kwijt, weet de Staatsloterij je altijd te vinden als je hebt gewonnen en wordt het geld ook nog eens automatisch op je rekening gestort.

 

Winnaars Oudejaarstrekking in het verleden

Omdat de jackpot bij de Oudejaarstrekking altijd gegarandeerd valt zijn er al veel gelukkige winnaars geweest van deze miljoenenprijs. In 2015 waren er zelfs twee winnaars. Het winnende lot was verdeeld over twee verkochte halve loten. Beide winnaars konden een prijs van 15 miljoen euro belastingvrij in ontvangst nemen. De Winnaars van de jackpot kwamen uit Zaandam en uit Zwolle.

In de jaren hiervoor viel de jackpot telkens op een heel lot. In 2014 viel het winnende lot in Utrecht en in 2013 kwam de winnaar uit Friesland. Een jaar eerder werd er nog een persoon uit de Provincie Groningen miljonair op Oudjaarsdag. Bekijk onderstaande commercial om alvast in de stemming te komen.

Wat is Mijn Staatsloterij?

Mijn Staatsloterij

mijn staatsloterijMijn Staatsloterij is het online portaal van de Staatsloterij. Zoals waarschijnlijk al wel bekend, kun je tegenwoordig gemakkelijk online meespelen met de Staatsloterij. De Staatsloterij heeft het online meespelen ook nog eens extra aantrekkelijk gemaakt voor haar leden. Op de website van de Staatsloterij vindt je de mogelijkheid om je aan te melden voor Mijn Staatsloterij. Ten opzichte van een lot kopen in de winkel heeft dit vele voordelen.

 

Voordelen Mijn Staatsloterij

Een korte opsomming van de grootste voordelen:

 • Online meespelen nu nog makkelijker, inloggen en kopen.
 • Via Mijn Staatsloterij maak je direct gebruik van speciale acties
 • Online loten makkelijk checken
 • Eenvoudig jouw abonnement beheren
 • Je raakt nooit je lot kwijt en je mist nooit een gewonnen prijs
 • Groepsspelen beheren

 

Mijn Staatsloterij inloggenLot controleren in Mijn staatsloterij

Ben jij ook altijd bang dat je jouw lot niet nauwkeurig genoeg hebt gecontroleerd? Op Mijn Staatsloterij is dit zeer eenvoudig te doen. Je ziet in één oogwenk wat jouw gewonnen prijs is. Verder kun je bijvoorbeeld snel je gegevens nakijken en kun je ook je abonnementen en groepen inzien. Ook is het mogelijk om de instellingen van groepsspelen te beheren. Gewonnen prijzen worden automatisch en anoniem op je rekening gestort. Alle prijzen worden belastingvrij uitgekeerd.

 

Hoe krijg ik een account?

Om in te kunnen loggen op Mijn Staatsloterij, dien je een gebruikersnaam en wachtwoord aan te vragen. Dit gaat gemakkelijk en snel en zal het online meespelen nog aangenamer maken. Ben je onverhoopt je gebruikersnaam en wachtwoord vergeten? Dan zul je even contact moeten opnemen met de klantenservice van de Staatsloterij. Zij helpen je graag verder.

 

Komende trekkingen Staatsloterij

De Trekking van 10 december is de reguliere trekking van de Staatsloterij. Vandaag kun je nog een online lot kopen of een abonnement afsluiten, zodat je voortaan automatisch meespeelt met de beste trekkingen van Nederland. Je krijgt dat graten een half oudejaarslot en je maakt ook nog eens kans op een straat Oudejaarsloten. Op de laatste dag van het jaar is de fantastische Oudejaarsloterij van de Staatsloterij. Hierin zijn weer ongelooflijke prijzen in de wacht te slepen, waaronder de jackpot van 30 miljoen euro en 250 Mini’s.

 

 

Feestmaand loterijmaand

Feestmaand loterijmaand

feestmaandDe donkere dagen zijn alweer een tijdje in volle gang. Tijdens dit gedeelte van het jaar worden de nachten langer, de temperatuur zakt en het weer wordt steeds guurder. De feestmaand december zit er weer aan te komen. Naast Sinterklaas, kerst en oud en nieuw gaan er nog een aantal spectaculaire dingen gebeuren. Nederlandse loterijen pakken groots uit om jou de kans te geven om deze feestdagen onvergetelijk te maken!

Oudejaarsloterij

Zoals elk jaar komt de Staatsloterij ook dit jaar met de Oudejaarsloterij. Tijdens deze extra trekking vlak voor middernacht op oudejaarsdag gaat de jackpot van 30 miljoen euro er uit. Er wordt getrokken uit alleen de verkochte loten dus de jackpot valt gegarandeerd. Als je automatisch mee gaat spelen weet je zeker dat je de oudejaarstrekking niet zal missen.

PostcodeKanjer

In de maand december wordt door de Postcode Loterij toegeleefd naar nieuwjaarsdag, dan vindt de trekking plaats van de PostcodeKanjer. Op nieuwjaarsdag tijdens een grote televisieshow wordt de postcode bekend gemaakt van de gelukkige winnaars. Bij deze trekking wordt ongeveer 50 miljoen euro weggegeven. De winnende postcode mag de helft verdelen en de hele wijk mag de andere helft verdelen. De hoogte van de prijs wordt bepaald door het aantal en loten en de periode dat je meespeelt. Als je dus automatisch met meerdere loten meespeelt win je een hoger bedrag dan wanneer je eenmalig met deze trekking meedoet. Hier vind je meer informatie over de PosctodeKanjer van de Postcodeloterij.

Overige loterijen

Ook andere loterijen hebben traditioneel hoge jackpots tijdens de feestmaand. Toeval of niet maar ook de Eurojackpot loopt inmiddels alweer aardig op. Het kan maar zo zijn dat de maximale jackpot van 90 miljoen euro er in december uit zal gaan. Vaak heeft de Lotto ook een hoge jackpot in december en januari en hebben overige loterijen vaak leuke welkomstacties.

Miljoenenjacht

Miljoenenjacht Postcode Loterij

miljoenenjacht-postcode-loterijMiljoenenjacht van de Postcode Loterij gaat weer van start. Op zondagavond in de koffertjes show van RTL 4 presenteert Linda de Mol weer het programma waarbij de hele familie zich verzamelt voor de televisie. Onder de gelukkige bijwoners van de show zijn er weer verschillende winnaars. Uiteraard maak er iemand kans op € 5 miljoen. Het bedrag kan worden gewonnen door de juiste koffertjes met lage bedragen te openen. Daarnaast worden er vele andere prijzen weggegeven zoals een auto, een reis en duizenden euro’s.

Hoe werkt Miljoenenjacht?

In de koffertjes show zijn 500 gelukkige gasten, zij hebben door lid te zijn te zijn van de Postcode Loterij een plaatsbewijs voor Miljoenenjacht gewonnen. Dit betreffen vaak winnaars uit een bepaalde stad of dorp. Door middel van een quiz worden 5 winnaars bekend, zij mogen plaatsnemen achter een desk. Er mag ook worden gekozen voor een zekere prijs, al weet men nog niet wat deze prijs zal zijn. Dit kan een auto zijn, maar ook een tegoedbon. De waarde van deze prijze kan sterk verschillen. In bijna alle gevallen gaan de winnaars van de quiz voor een plek achter de desk om kans te blijven maken op € 5 miljoen. In deze gevallen mag iemand anders uit de zaal een van de gegarandeerde prijzen kiezen.

Strijd om finaleplek

Vijf winnaars van de quiz nemen plaats achter de desk om te spelen voor een finale-plek in Miljoenenjacht. In deze snelle speelronde worden vragen gesteld waar de deelnemer die het snelste op de knop drukt antwoord mag geven op de vraag. Is de vraag goed dan schuift de deelnemer een plaats op naar voren, is de vraag fout dan moet deze een plaats terug doen. Om de paar minuten valt er een persoon af, dit is de persoon die achter de laatste desk staat.

Rekenvraag Miljoenenjacht

Als er twee personen zijn overgebleven mogen zij in een finales-pel uitmaken wie er uiteindelijk op jacht mag gaan naar € 5 miljoen. Eerst staan de finalisten om een grote knop te wachten te kijken hoe een gegarandeerd bedrag oploopt. De persoon die als eerste drukt wint dat bedrag. Het is nooit vooraf bekend tot welke hoogte dit bedrag oploopt. De andere finalist mag dan door naar het openen  van de koffertjes. Drukt er niemand dan volgt een simpele rekenvraag. Degen die als eerste het juiste antwoord geeft gaat door, de andere persoon gaat naar huis met helemaal niets.

Koffertjes show Miljoenenjacht

Miljoenenjacht wordt ook wel de koffertjes show genoemd. Het openen van de koffers is het spannende laatste gedeelte van de show. In de uiterste finale van het programma mag de finalist een koffertje kiezen om vervolgens de andere koffertjes te openen. Deze koffertjes staan voor bedragen die vooraf niet bekend zijn. Om de paar koffertjes zal ‘de bank’ met een bod komen om de koffer van de finalist te kopen. Heb je de lage bedragen gekozen dan zal het bod van de bank steeds hoger worden. Je hebt uiteraard ook kans dat je de hoge bedragen er uit pikt en dan zal het bod van de bank lager wordt. De grootste prijs die te winnen is betreft € 5 miljoen.

Postcode Loterij Bingo

Bij miljoenenjacht is er ook altijd een thuiswinnaar. De thuiswinnaar wint precies het zelfde bedrag als de finalist op televisie. Deze geldprijs wordt live op televisie aan een gelukkige winnaar uitgereikt. Deze thuiswinnaar wordt bepaald door de Postcode Loterij Bingo. Alle deelnemers hebben thuis bongokaarten ontvangen. De getallen op deze kaarten kunnen worden weggestreept naar aanleiding van de gekozen getallen die op de koffertjes staan. Dit jaar kun je ook je bongokaarten downloaded en op je mobiele telefoon bingo meespelen. De eerste die bingo heeft wint het zelfde bedrag als de winnaar op televisie. Nieuw is dat naast de thuiswinnaar ook zijn of haar buurman dit zelfde bedrag wint. Wil jij ook kans maken op een studioplek of kans maken door het meedoen aan de bingo, wordt dan lid van de Postcode Loterij.

postcode-loterij-miljoenenjacht

Loterijverlies

Loterijverlies Staatsloterij een fiasco?

LoterijverliesIs bijna al het geld van de leden van de Stichting Loterijverlies verdwenen? Het heeft er alle schijn van dat het overgrote deel van de inleg van bijna 200 duizend deelnemers in de Stichting Loterijverlies is verdwenen in onduidelijke BV constructies. Dagblad De Telegraaf meldt dat ongeveer 80 procent van het geld is weggesluisd naar ondernemingen die gelieerd zijn aan de oprichter. De Stichting kan vooralsnog niet goed aantonen waar het geld is gebleven en waarom dit is gebeurd. De Staatsloterij heeft inmiddels al €250.000 betaald aan de Stichting als tegemoetkoming in gemaakte kosten. Ook zou volgens de Telegraaf onduidelijk zijn waar dit geld is gebleven.

Ontstaan Stichting Loterijverlies

De Stichting Loterijverlies is ontstaan doordat de Staatsloterij in de periode tussen 2000 en 2007 misleidende mededelingen zou hebben gedaan:

 • Wel of niet gegarandeerde prijzen
 • Winkansen
 • Het aantal gewonnen prijzen
 • De hoogte van gewonnen prijzen

De Stichting is opgericht door de heer Ferdy Roet. Door samen de krachten te bundelen zou de Stichting sterk staan om geld terug te eisen van de Staatsloterij. Het proces loopt inmiddels al jaren, maar de climax lijkt er aan te komen. De uitlatingen van De telegraaf staan tegenover de beweringen van de heer Roet. Deze beweert namelijk dat er banden zijn tussen De Telegraaf en dat deze krant geld ontvangt van de Staatsloterij waarmee het creëren van een negatief sentiment rond Stichting Loterijverlies kan worden verklaard.

Hoe nu verder

In augustus heeft de stichting de Staatsloterij gedagvaard en een schadevergoeding geëist van €400 miljoen. Dit bedrag is vele malen hoger dan het voorstel wat De Staatsloterij heeft gedaan, namelijk een kleine €10 miljoen. Deze tegemoetkoming zou je ook als schuldbekenteis kunnen zien. Feit is dat er beweringen van de Staatsloterij over winkansen niet helemaal juist waren en dat dit vanaf 2008 is aangepast. De Hoge Raad zal hierover een uitspraak moeten doen. Komt er eindelijk een uitspraak of gaat het proces nog lange tijd duren. De vraag blijft of de gedupeerden veel geld zullen terugzien. Wat de uitspraak ook zal zijn, de kans op veel geld ontvangen of winnen lijkt het grootst door nu mee te spelen met een loterij. Vergelijk de beste Nederlandse loterijen.

Loterij winnen? Hoe dan verder?

Loterij winnen? Hoe dan verder?

Loterij winnenWil jij de loterij winnen? Ja natuurlijk wie wil dat nu niet. Iedereen droomt er wel eens over wat je allemaal kunt gaan doen als je ineens veel geld hebt gewonnen. Uit onderzoek blijkt dat ruim 60% van de mensen het gevoel heeft ooit een flink bedrag te winnen in de loterij. Maar waar moet je allemaal rekening houden zodat niet al je geld heel snel weg is? En hoe houd je aasgieren buiten de deur en waar moet je allemaal rekening mee houden mocht je ineens de loterij winnen? Lees hier de 5 beste tips om er voor te zorgen dat je goed bent voorbereid bij winst in de loterij.

1. Zoek een financieel adviseur

Het is belangrijk een betrouwbare en onafhankelijke financieel adviseur te vinden. Deze kan je helpen bij het maken van beslissingen wat je allemaal met je geld gaat doen. Je moet rekening houden met bijvoorbeeld vermogensbelasting en belastingen bij schenken. Daarnaast kan hij je helpen met het bepalen wat je met je geld gaat doen qua investeringen. Zet je een bepaald deel weg in een investeringsfonds of ga je het juist in een huis stoppen. Denk er hierbij om dat je een onafhankelijke adviseur in de arm neemt. Dit voorkomt dat de adviseur adviezen geeft waar vooral hij beter van wordt.

2. Vertel het niet iedereen

Als je de loterij wint en daar enorm mee te koop gaat lopen dan heb je het risico dat je veel zogenaamde vrienden op stoep krijgt. Ze zullen allemaal iets van je willen of zelfs verwachten. Wees hier dus voorzichtig mee. Vertel het alleen aan de personen die dicht bij je staan en die je helemaal kunt vertrouwen. Het is bijna onmogelijk om het aan niemand te vertellen. Je bent er zelf natuurlijk helemaal vol van en in je omgeving zult mensen het ook merken.

3. Blijf rustig

Ga niet als een dolle allemaal mooie en dure dingen kopen zoals bijvoorbeeld dure auto’s. Ook al heb je ineens heel veel geld, het kan natuurlijk wel op. Het zou jammer zijn als je na een korte tijd al helemaal door je gewonnen geld heen bent. Je zal ook niet de eerste persoon zijn die na het winnen van een loterij failliet raakt en torenhoge schulden heeft. Ga er rustig voor zitten en neem de tijd om te bepalen wat je met je geld wilt doen, wat je belangrijk vindt en vooral wat jou gelukkig maakt.

4. Regel je testament

Je nalatenschap goed regelen voorkomt dat er onenigheid of zelf enorme ruzie ontstaat op het moment dat je vermogen verdeelt moet worden. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Daarnaast zorgt een goed testament met heldere afspraken dat je vermogen op de juiste plek terecht komt.

5. Zeg niet meteen je baan op

Het lijkt zo verleidelijk, na jaren elke dag met je broodtrommel naar je werk te zijn gegaan. Je wilt de dag nadat je de loterij hebt gewonnen naar je leidinggevende gaan en zeggen: ik kom nooit weer en neem ontslag. Toch is dit niet heel verstandig. Je zal toch een dagbesteding moeten hebben en totdat je hebt uitgevonden wat je wilt gaan doen is het slim om (gedeeltelijk) te blijven werken. Zo voorkom je dat je in een zwart gat komt.

Kans op loterij winnen

Hoe goot is nu eigenlijk daadwerkelijk de kans dat je een loterij wint. Vergelijk hier de beste loterijen van Nederland op winkans, jackpots, losprijs en uitkeringspercentages.

 

Nieuwe loterijen in Nederland met grote winkans?

Nieuwe loterij in Nederland met grote winkans?

De kogel is door de kerk, vanaf nu Nieuwe loterijen Nederlandkunnen nieuwe partijen een aanvraag voor eenvergunning doen om een goede doelen loterijen te starten. Afgelopen maand heeft de kansspelautoriteit besloten nieuwe goede doelen loterijen toe te staan als aan de voorwaarden wordt voldaan. Er moet bijvoorbeeld minimaal 50% van de inleg naar goede doelen gaan. Lottovate heeft al in 2014 een aanvraag gedaan om een nieuwe loterij te starten maar dit werd door de Kansspelautoriteit eerst afgewezen. Hier lieten ze het echter niet bij zitten en ze zijn naar de rechter gestapt, met succes!

Goed nieuws voor ons als deelnemers aan loterijen!

Er zal meer aanbod komen als het gaat om loterijen. Het is nog onduidelijk om hoeveel nieuwkomers het uiteindelijk op de loterijmarkt zal gaan. Op dit moment gaat het nog om een partij die een inaternetloterij wil starten. Uiteraard houden wij van Vergelijkloterij.nl dit alles scherp in de gaten en zullen via deze site iedereen goed op de hoogte houden. Hierbij kijken we uiteraard naar:

 • Winkans
 • Goede doelen
 • Uitkeringspercentage
 • Hoogte van de jackpot
 • Aantal trekkingen per jaar
 • Speciale acties
 • Lotprijs

Normaal gesproken betekent een groei van aanbieders op de loterijmarkt voor meer concurrentie tussen de verschillende loterijen. Dit kan er voor zorgen dat de verschillende partijen meer moeite zullen doen om deelnemers te ‘lokken’. Voor jou als deelnemer kan dit bijvoorbeeld betekenen dat er mooie acties in het verschiet liggen.

 

Wat vinden de bestaande Nederlandse loterijen hiervan?

De huidige actieve loterijen zijn niet blij met de eventuele toetreding van nieuwe partijen. Zij zijn bang dat door een groei van aanbod in loterijen de opbrengsten voor hun eigen organisatie en goede doelen in gevaar komen. Daarnaast zijn de goede doelen die nu worden gesteund door de bestaande loterij-organisaties huiverig voor het teruglopen

De Postcode Loterij zegt dat het huidige systeem goed werkt. Ze zeggen in een reactie dat het wel van groot belang is om alleen loterijvergunningen te verstrekken aan non-profit organisaties. “We hebben in Nederland een uniek loterijstelsel dat zorgt voor grote opbrengsten in de samenleving. Jaarlijks 750 miljoen euro voor goede doelen, cultuur, sport en de staatskas.” De Postcode Loterij vindt “dat we daar zuinig op moeten zijn”. Wat ook geldt is dat onderzoek en ervaringen uit het buitenland hebben aangetoond dat nieuwe aanbieders op de loterijmarkt zorgen voor een groei in de omzet in de totale markt. Hier profiteren bestaande goede doelen en sportorganisaties direct van.

Goede doelen loterijen NederlandHoud de site www.vergelijkloterij.nl in de gaten voor meer informatie! Kun je niet wachten, kijk dan op onze site om de loterij te kiezen die bij jou past qua goede doelen, winkans en jackpot.

Nieuw jaar, nieuwe kansen met de Staatsloterij

Speel mee met de Staatsloterij in 2014

Nu de feestelijke decembermaand actie Staatsloterijweer afgesloten is en velen onderons nieuwe wensen en dromen hebben voor het nieuwe jaar, is het weer tijd om je te wijzen op de mogelijkheid om deze misschien wel te vervullen. De Staatsloterij heeft namelijk weer een enorme prijzenpot voor het nieuwe jaar vastgesteld. Maar liefst een bedrag van 430 miljoen euro! En als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl ook nog eens belastingvrij.

 • Nieuwe acties bij de Staatsloterij
 • Een jaarlang gratis meespelen
 • Wat is jouw droom, vervul hem door naar de Facebook-pagina van de Staatsloterij te gaan
 • Meespelen vanaf 3 euro
 • 430 miljoen euro prijzengeld voor 2014

Grote winkans staatsloterij

Is er iets veranderd in deze loterij?

Nee. Zoals je van de Staatsloterij gewend bent kun je ook dit jaar weer meespelen met 1/5, ½ of een heel lot. Daarnaast kun je eventueel weer kiezen om mee te spelen met een straatje of een hele straat. Niets nieuws onder de horizon. Over ruim een week vindt de eerste trekking alweer plaats. Vergeet dus niet om u via deze pagina te verzekeren van een Staatslot en speel mee om die fantastische prijzen.

Nieuwe actie?

Ja. De Staatsloterij wil het jaarspeel staatsloterij goed beginnen en heeft daarom een nieuwe actie opgezet. Als je online een Staatslot koopt, dan maak je kans op een jaarlang gratis meespelen met de Staatsloterij. Je maakt zodoende iedere maand kans op bijvoorbeeld de hoofdprijs van een miljoen of misschien wel de jackpot. Sluit nu een abonnement af of koop een lot en participeer in deze winactie!

2014 een fantastisch jaar?

Laat de Staatsloterij weten wat jouw dromen zijn voor het nieuwe jaar. Dit kun je doen via de Facebook-pagina van de Staatsloterij. Met een beetje geluk kan jouw jaar daarna niet meer stuk. Al deze nieuwe acties maken jouw kansen op mooie prijzen alleen maar groter. Wacht niet langer en profiteer van al dit moois!

Oudejaarstrekking Staatsloterij; een update

Hoe staat het ervoor?Meespelen met de Staatsloterij

Met nog ongeveer twee weken te gaan tot oud en nieuw, vindt de verkoop van
staatsloten voor de oudejaarstrekking weer gretig aftrek. Terwijl we aan het plannen zijn wat we gaan doen op oudejaarsavond, denken we al stiekem aan de jaren erna. Wat nou als de jackpot op mijn Staatslot valt? Met een oudejaarslot kan 2014 op een fantastische manier beginnen voor jou.

 • De jackpot van de oudejaarstrekking staat op 30 miljoen euro
 • Koop nu snel een oudejaarslot en speel mee
 • Vorig jaar viel de prijs in Groningen
 • Het eindcijfer was toen 3

Win jij de jackpot?

Naast de ontelbare ‘kleinere’ prijzen, staat de jackpot dit jaar op een bedrag van maar liefst 30 miljoen euro. Dat krijg je niet op in je leven! In totaal geeft de Staatsloterij een prijzenpakket weg van 67,6 miljoen euro. Ja inderdaad, je leest het goed! Alle prijzen vallen gegarandeerd (behalve de Jackpot) en de prijzen zijn allemaal belastingvrij!

Grijp je kans

Als er al een moment bestaat waarop je eens een gokje zou moeten wagen, dan is het op oudejaarsavond. Een nieuw jaar levert vaak nieuwe kansen op en veel mensen dromen weg bij de gedachte van een financieel onafhankelijk leven. Ze zeggen vaak ‘geld maakt niet gelukkig’, maar het is wel lekker om je er geen zorgen over te hoeven maken!

VoMeespelen oudejaarsloterijrig jaar?

Vorig jaar werd er 30 miljoen euro gewonnen in Groningen. De winnaar gaf een deel weg aan een naaste en vervulde zo de al zo lang gekoesterde droom van deze persoon. Eerdere plekken waar de jackpot viel waren Oosterhout, Arnhem en Kapelle. Eindcijfer 3 was vorig jaar het winnende jackpoteindcijfer. Op het eindcijfer 9 is het vaakst iets gewonnen. Doe er je voordeel mee!

 

De historie van Las Vegas

Las Vegas

Las Vegas, wat staat voor ‘de Las Vegas Casino Gokkenweilanden’, werd pas in 1905 gesticht. De stad staat vooral bekend om alle luxe hotels en bekende casino’s, die dus in de afgelopen eeuw uit de grond zijn gerezen. De stad is omgeven door de woestijn en is van grote afstand te onderscheiden. Jaarlijks trekken miljoenen mensen naar de stad om vooral hun geluk te beproeven.

Wat is er te zien?

Las Vegas staat, zoals hierboven ook al vermeld, bekend om haar amusementsindustrie. Hotels als Luxor en Hilton klinken je waarschijnlijk in de oren. Is het niet van verhalen, dan ken je ze misschien wel uit de vele films die er zijn opgenomen. Casino’s als het Bellagio en Caesars Palace spreken waarschijnlijk nog meer tot de verbeelding.

Las Vegas Gokken Casino

Entertainment

Als je op zoek bent naar entertainment, dan moet jouw volgende bestemming zeker Las Vegas zijn. Je vindt hier activiteit van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat! De casino’s in Las Vegas zijn zo ingericht en gebouwd, dat men het besef van tijd volledig verliest. 24 uur per dag leeft de stad en zijn mensen op zoek naar vertier.

Waar ligt Las Vegas?

Las Vegas is een stad in de staat Nevada en ligt dus midden in de woestijn. In de stad heeft men op de toeristische plekken vaak kunstmatig water aangelegd en groen aangepland. Zodoende lijkt Las Vegas werkelijk op een oase, met een overvloed aan luxe en rijkdom. De stad is voor de gokkers onder ons een echte ‘must go’.

Loterijwinnaars in het nieuws

De vrouw die haar lot weggaf

In het voorjaar van 2012 won een vrouw uit Californië de loterij. Ze besloot om het gewonnen geld weg te geven aan de armen. Toen zij in een sigarenwinkel een nieuw lot wou kopen, kwam ze een arme man tegen. Ze gaf de man, naar eigen veronderstelling een briefje van 100. Het bleek echter het lot te zijn die ze net had gekocht. De arme man was al weg en op datzelfde lot viel een prijs van ruim 250.000 dollar. De man werd nooit meer gevonden.

 • Koop online je lot, zodat je hem nooit kwijtraakt
 • Online loten kopen gaat snel en gemakkelijk
 • Maak goede afspraken over het verdelen van de prijs
 • De Staatsloterij geeft je de hoogste winkans

Familieruzie om jackpot

Loterij Winnen Jackpot StaatsloterijOok in 2012 won een familie in Zweden
de jackpot van 3,5 miljoen euro. Na het winnen van de jackpot begon echter een ruzie over wie het lot daadwerkelijk had gekocht. De ruzie liep uit de hand en werd uiteindelijk beslecht door naar de rechtbank te stappen. Tot op de dag van vandaag loopt de ruzie nog. Het is dus aan te raden om van tevoren te bespreken hoe de eventuele jackpot onder de spelers wordt verdeeld.

Meespelen StaatsloterijLot in papierbak

Begin 2013 zat een man uit Amsterdam vast in een ondergrondse papierbak. Hij was erin geklommen omdat zijn staatslot in de container was gevallen. De brandweer moest uitrukken om de man uit zijn benarde situatie te halen. Helaas voor de man bleek dat op het verloren lot geen prijs was gewonnen. Hij kon het echter niet verkroppen dat hij nooit zou weten of hij iets gewonnen had, als hij niet die papierbak ingeklommen was.

Toch meespelen?

Ben je na het lezen van deze verhalen nog overtuigd van het meespelen met de loterij? Kies dan voor een staatslot van de Staatsloterij. Het geeft je de hoogste winkans en het grootste uitkeringspercentage. Koop je lot online, dan zul je hem ook nooit kwijtraken.

 

Loterij in plaats van vuurwerk?

Alternatief voor vuurwerk?

Meespelen met de StaatsloterijIeder jaar wordt er weer voor miljoenen euro’s vuurwerk de lucht in geschoten tijdens oud en nieuw. De crisis lijkt hier geen invloed op te hebben. Het is een traditie die ieder jaar weer in stand wordt gehouden. Maar wat als we deze miljoenen eens ergens anders in zouden steken? Bijvoorbeeld in het kopen van een Staatslot?

 • Nederland steekt ieder jaar voor miljoenen vuurwerk af
 • Bespaar op vuurwerk, koop een staatslot
 • Spek de kas en win meer
 • Geniet op de langere termijn

Wat voor effect zou dit hebben?

De miljoenen die we normaal de lucht in schieten zijn we kwijt. Natuurlijk geniet je van het moment, maar dat is maar van korte duur. Het winnen van een miljoen euro geeft je echter wat langer plezier. Jarenlang zul je onbekommerd kunnen genieten van de dingen die je altijd al hebt willen doen.

Oudejaarslot Oudejaarstrekking Staatsloterij Winnen JackpotEen grotere prijzenpot?

Natuurlijk is het zo dat wanneer je jouw vuurwerkgeld zou inzetten om een staatslot te kopen, de prijzenpot enorm gespekt wordt.
Op deze manier zorgen we er met z’n allen ook nog eens voor dat Nederland schoon blijft en er minder vuurwerkslachtoffers te betreuren zijn. Het lijkt in alles op een win-win situatie.

Geen vuurwerk meer?

Vuurwerk blijft mooi en iedereen is het er wel over eens dat deze traditie moet blijven bestaan. Maar geef bijvoorbeeld eens iets minder uit aan het kopen van vuurwerk. Koop in plaats daarvan een lot in de Staatsloterij en misschien ben jij wel de gelukkige winnaar van één van die vele mooie prijzen dit jaar.

 

Feiten en cijfers over de Oudejaarstrekking

Wat is de historie?

Meespelen met de StaatsloterijDat Nederland ieder jaar weer massaal aan loterijen meedoet, blijkt uit het moyenne van ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders die jaarlijks een oudejaarslot van de Staatsloterij aanschaffen. De lotenverkoop is inmiddels alweer een tijdje gestart. Zowel online, als in de winkel kun je op dit moment loten kopen.

 • Ieder jaar spelen bijna 4,5 miljoen Nederlanders mee
 • De verkoop van oudejaarsloten is gestart
 • 31 december om 00:00 uur is de trekking
 • Enorm prijzenpakket te verdelen

Wat kun je winnen

Tijdens de Oudejaarstrekking van 2012 werd er een enorme belastingvrije jackpot uitgekeerd. 30 miljoen euro! Daarnaast had je kans op een prijs van 7,5 miljoen en vele kleinere prijzen van 10.000 tot 1.000 euro. Het enorme prijzenpakket was voor veel mensen reden om weer een staatslot te kopen.

Wat heb ik gewonnen?

Wordt de spanning jou allemaal teveel? Houd het vol tot 00:00 uur! Dan vindt de trekking plaats en weet jij eindelijk of je tot de gelukkige jackpotwinnaars behoort. Het zal je maar gebeuren. Dan pas ga je knallend het nieuwe jaar in. Verder kun je de uitslag checken via televisie, internet en de teletekstpagina.

 

De oudejaarstrekking, meespelen uit traditie

Wat is de oudejaarstrekking?

Oudejaarstrekking Staatsloterij Winnen JackpotDe oudejaarstrekking staat al sinds jaar en dag bekend onder spelers van de Staatsloterij. Naast de vele trekkingen waaraan de loterijspeler kan meedoen, organiseert de Staatsloterij ieder jaar weer een extra trekking in december. Deze trekking heeft inmiddels een nationale bekendheid verworven. Veel mensen kopen in december een lot. De één doet dit impulsief, maar voor de meeste mensen is het een ware traditie geworden.

 • Oudejaarstrekking biedt de hoogste prijzen
 • Het meespelen is een traditie in Nederland
 • Meespelen is relatief goedkoop
 • Goed het nieuwe jaar in
 • Deel je loten en maak samen kans

Is de oudejaarstrekking werkelijk een traditie?

De oudejaarstrekking werkt als een magneet op mensen die voor het nieuwe jaar weer vele goede voornemens hebben. Voor een relatief klein bedrag kun je namelijk meespelen in de oudejaarstrekking en de prijzen zijn daarentegen gigantisch. Het werkt in op het inbeeldingsvermogen van de Nederlander. Wie droomt er nu niet van een enorme geldprijs in het nieuwe jaar? Daarom trekt Nederland in december massaal naar de sigarenwinkel of koopt het een lot online.

Iedereen doet mee, jij ook?

Wanneer je op 31 december gezellig met familie en vrienden zit, is er altijd wel iemand die een staatslot heeft gekocht. Natuurlijk gun je het de ander ook, maar jij wil toch ook net als je vriend of familielid in de prijzen vallen? Daarnaast zou je ook kunnen afspreken om de gewonnen prijzen te delen. Zo maak je meer kans en kost het je minder geld. Je zou ook met de hele familie geld bij elkaar kunnen leggen. Samen spelen, samen rijk!

Ga jij ook goed het nieuwe jaar in?

’s Nachts om 12 uur gaan dan eindelijk die vuurpijlen de lucht in, om je heen wordt er geproost en wenst men elkaar een goed nieuw jaar. De grootste knaller van het jaar kun jij op dat moment maken. Door in het bezit te zijn van een oudejaarslot. Laat jouw kans niet voorbij gaan, en ding zo snel mogelijk mee naar de mooiste prijzen van Nederland.

 

Koopt Nederland loterij loten online?

Waarom online loten kopen?

De belangrijkste reden waarom Nederlanders loterij loten online kopen is het gemak en de flexibiliteit van het internet. Men kan meerdere aankopen tegelijk doen en vaak onder één dak. Internet is tegenwoordig voor het gros van de mensen beschikbaar en men maakt daar dan ook gretig gebruik van. Online shoppen is een trend geworden en wordt tot op de dag van vandaag steeds populairder. Online loten aanschaffen

 • Online kopen steeds populairder
 • Online loten kopen is snel en gemakkelijk
 • Driekwart van de Nederlanders koopt al online
 • Online kopen via mobiel ook in trek
 • Het heeft de toekomst, zo blijkt uit de cijfers

Spelen bedrijven hierop in?

Jazeker! Steeds meer bedrijven bieden zowel een fysieke shop als een online shop aan. Hiermee wordt voldaan aan de vraag van de consument. Online shoppen is veilig en makkelijk. En je kunt als bedrijf steeds beter de juiste doelgroep aanwenden. Neem bijvoorbeeld de loterijen in Nederland. Zij adverteren heel gericht en weten juist die mensen te bereiken, die het wel zien zitten om kans te maken op een miljoen of meer.

Online loten
Wat zijn de voordelen voor loterijspelers?

Niet alleen kan je lot online worden aangeschaft, ook de uitslag kan online worden gecheckt. Je raakt niet meer je loten kwijt tussen alle papieren, zoals dat vroeger nog wel eens gebeurde. Bovendien is opnieuw meespelen een fluitje van een cent. Met een klik op de muis speel je weer mee met de volgende trekking. Daarnaast lees je online ook snel en gemakkelijk wat de visie is van iedere loterij, zodat je weloverwogen een besluit kunt nemen met welke loterij je mee wil spelen.

Hoeveel mensen kopen al online?

Uit onderzoek blijkt dat bijna driekwart van alle loterijspelers hun lot online aanschaft. Het aantal spelers dat hun lot koopt via hun mobiel, is aanzienlijk. Steeds meer mensen ontdekken het gemak en maken er ook daadwerkelijk gebruik van. Online kopen via de mobiele telefoon heeft de toekomst, zo blijkt uit de cijfers. Steeds meer loterijen ontwikkelen daarom ook apps, om nog makkelijker te kunnen participeren in de loterij.

 

 

Meer over Kansspelbelasting

Wat is kansspelbelasting?

Kansspelbelasting betalen
Iedere Nederlander betaalt belasting. Er bestaan veel verschillende soorten belasting en één daarvan is kansspelbelasting. Wanneer u meespeelt in een kansspel, zoals bijvoorbeeld een loterij, dan bent u verplicht om 29% kansspelbelasting te betalen over gewonnen geldprijzen vanaf €454. Ook gewonnen prijzen tijdens internetpoker of in het casino worden belast met deze vorm van belasting. De Staatsloterij is daarentegen een uitzondering.

 • Kansspelbelasting betaalt iedereen vanaf €454
 • De Staatsloterij keert als uitzondering de prijzen belastingvrij uit
 • Kansspelen zijn loterijen en casino’s, maar ook internetpoker
 • De hoogte van kansspelbelasting is 29%
 • Je betaalt de belasting aan de overheid
 • De organisator van het kansspel is verantwoordelijk voor de afdracht

Wat is een kansspel?

Wanneer een je als speler kans maakt op een geldprijs en het wel of niet winnen afhankelijk is van het toeval, dan spreken we in de volksmond van een kansspel. De deelhebbende heeft in deze geen enkele invloed op het winnen van de prijs. Je zou kunnen zeggen dat je bij poker hier wel van invloed op bent, maar toch wordt ook deze tak van sport als kansspel gezien. Prijzen voor schrijvers, tv-makers en wetenschappers vallen niet onder de kansspelen. Als je meespeelt met de Staatsloterij, en de naam zegt het eigenlijk al, dan gaat de opbrengst regelrecht naar de staatskas. Dat is de reden dat wanneer je een prijs wint via een Staatslot, je hierover geen belasting hoeft af te dragen.

Wie betaalt kansspelbelasting?

U als speler bent degene die de kansspelbelasting zou moeten afdragen aan de overheid. Toch is in Nederland vastgelegd dat de organisator van het kansspel verantwoordelijk is voor de daadwerkelijke afdracht van de belasting. Hebt u een mooie geldprijs in het buitenland gewonnen? Dan bent u zelf verantwoordelijk deze gewonnen jackpot op te geven bij de belastingdienst.

Hoeveel kansspelbelasting betaal ik?

Over uw gewonnen prijzen betaalt u 29% kansspelbelasting. Dit houdt in dat wanneer u 100.000 euro met de Lotto zou winnen, u 29.000 euro zou moeten afdragen. U houdt zodoende 71.000 euro netto over. Ik weet het, het is een flink bedrag en een fikse tegenvaller. Maar ik kan u gerust stellen, u bent niet de enige. Iedereen in Nederland is verplicht deze vorm van belasting af te dragen.

Bijgeloof tijdens gokken

Wat is bijgeloof?

Bijgeloof Gokken Loterij Lot GelukBijgeloof valt niet onder een of andere godsdienst. Het is een geloof in het bovennatuurlijke. Mensen vertrouwen erop dat ze door bepaalde handelingen het lot of hun geluk kunnen oproepen of bijsturen. Loterijspelers zijn per definitie op zoek naar geluk en daarom speelt bijgeloof bij deze lotenkopers dikwijls een grote rol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vast eindcijfer of een bepaald moment van aanschaffen van een lot.

 • Bijgeloof is ontstaan door het menselijk karakter
 • Met bijgeloof proberen mensen hun geluk bij te sturen
 • In de loterij hebben mensen vaak een vast eindcijfer
 • Mensen houden vaak vast aan hun bijgeloof

 

Het ontstaan van bijgeloof

Vroeger konden mensen veel gebeurtenissen nog moeilijk verklaren of analyseren. Het bijgeloof dat men had verklaarde destijds toevallige gebeurtenissen en bood de bevolking de kans om eventueel ongeluk te voorkomen. Het bijgeloof staat in verband met het menselijke karakter om toevallige gebeurtenissen te koppelen aan bepaalde oorzaken, zelfs wanneer er totaal geen verband bestaat.

Vormen van bijgeloof tijdens gokken

Zoals hierboven al beschreven hebben mensen vaak een vast eindcijfer. Dit eindcijfer heeft in het verleden bijvoorbeeld geluk gebracht. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat dit een garantie biedt op prijzen in de toekomst. Ook het meespelen in een bepaalde loterij, omdat deze een keer een prijs heeft gebracht, is natuurlijk geen garantie. Toch zie je dat mensen vaak blijven hangen in hun bijgeloof. Zelfs wanneer allang is gebleken dat het hen niets extra heeft opgeleverd.

Kies eens wat anders

Er zijn ook mensen die het lot laten bepalen welk eindcijfer of welke nummers gekozen worden. Zonder willekeur wordt gekozen voor een lot in de loterij. Aan de ene kant zou je zeggen dat dit niets te maken heeft met bijgeloof. Aan de andere kant echter is ook het geloof in random meespelen een soort van bijgeloof. Wat de beste manier is om mee te spelen met de loterij? Dat bepaalt iedereen voor zichzelf!