Oudejaarstrekking 2016

Oudejaarstrekking 2016 van de Staatsloterij

Oudejaarstrekking 2016De Oudejaarstrekking 2016 staat voor de deur. Ook dit jaar organiseert de Staatsloterij de populaire trekking op oudejaarsavond. Lees hier alle informatie die je nodig hebt over de Oudejaarstrekking 2016. Lees hier wat je kunt winnen, hoe groot die kans is, waar je loten kunt kopen en alle andere dingen je graag wilt weten.

 

Wat kun je winnen met de Oudejaarstrekking 2016

Bij deze Oudejaarstrekking maak je kans op de jackpot van 30 miljoen euro. Heb je het winnende lot dan ga je het nieuwe jaar in als multimiljonair. Maar naast deze enorme jackpot kun je nog vele andere geldprijzen winnen. Net als bij andere trekkingen kun je al winnen als je alleen al het laatste nummer van je goed hebt. Verder worden er prijzen verloot variërend van 10 euro tot wel een ton.
Prijzen Oudejaarstrekking 2016Bij deze speciale trekking horen natuurlijk ook speciale prijzen. Daarom heeft de Staatsloterij nog meer prijzen weg te geven. Dit jaar kun je bij de Oudejaarsloterij ook een van de 250 Mini Coopers winnen. Speel je mee met een groep of heb je een half Oudejaarslot dan win je een geldbedrag naar rato.

De waarde van de Mini Cooper is € 21.724. Speel je met een groep van 10 deelnemers mee dan win je € 2.172,40 per persoon. De gewonnen Mini Cooper is niet in te wisselen voor contanten. Dus als je een winnend heel lot hebt dan ontvang hoe dan ook deze fraaie auto. dit lijkt ons trouwens niet de allerergste uitkomst.

 

Waar kan ik loten kopen voor de Oudejaarstrekking 2016?

Oudejaarsloten kun je net als bij iedere andere trekking van de Staatsloterij kopen op heel veel verkooppunten zoals bijvoorbeeld bij de supermarkt, de plaatselijke sigarenboer en bij elke Primera. Het handigst is uiteraard je Oudejaarslot online aan te schaffen. Je kunt je gekochte lot overal bekijken en controleren, je raakt hem niet kwijt en je gewonnen geldbedrag wordt automatisch op je rekening gestort. Als je de jackpot hebt gewonnen dan mag je bij de Staatsloterij langskomen. Waarschijnlijk heb je dan in het nieuwe jaar hier alle tijd voor.

Oudejaarstrekking 2016 meespelen

Wat kost een lot bij de Oudejaarstrekking?

Bij de Oudejaarstrekking kost een lot € 30. Dit in tegenstelling tot normale trekkingen bij de Staatsloterij, een lot kost dan € 15. Het is ook mogelijk om een half lot te kopen. Deze kost niet geheel onlogisch € 15. Omdat het een speciale trekking is en de prijzenpot beter is gevuld kosten de loten ook meer per stuk. Je kan ook straat Oudejaarsloten kopen. Dit zijn 10 loten met elk een ander eindcijfer, hiermee verspreid je de winkansen. Een straat Oudejaarsloten kost € 300. Wil je het nog groter aanpakken dan kun je een boulevard loten kopen. Dit zijn in totaal 100 loten en hiervoor betaal je € 3.000.

Kan ik ook 1/Oudejaarstrekking 2016 hoofdprijs5 loten kopen voor de Oudejaarstrekking

Nee dit is niet mogelijk, 1/5 loten bestaan niet bij de Oudejaarstrekking. Wel kun je een half Oudejaarslot kopen voor de helft van de prijs. Het voordeel hiervan is dat je met meerdere loten voor een lager bedrag kunt meespelen. Het nadeel is dat je gewonnen prijs ook wordt gehalveerd. Je kan dan dus maximaal 15 miljoen euro winnen. Vind je dit allemaal nog te duur dan kun je overwegen om met een groep samen te gaan spelen. Je legt samen elk een vast bedrag in en hiermee koop je meerdere loten. De gewonnen prijzen worden automatisch over de deelnemers verdeeld.

 

Hoe groot is de winkans bij de Oudejaarstrekking 2016

De winkans bij de Oudejaarstrekking van 2016 is net zo groot als bij reguliere trekkingen van de Staatsloterij. Op iets meer dan de helft van alle verkochte loten valt een prijs. Hiermee is de winkans bij de Oudejaarstrekking ongeveer 1 op 2. Dit is de grootste winkans als je dit vergelijkt met alle andere loterijen. De kans op het winnen van de jackpot is wel een stuk groter dan bij reguliere trekkingen. Normaal gesproken is de winkans ongeveer 1 op 40 miljoen. Omdat de jackpot gegarandeerd valt wordt er alleen uit verkochte loten getrokken. Als er dus in totaal 6 miljoen loten worden verkocht dan is de winkans op de jackpot 1 op 6 miljoen.

 

Waar vind ik de uitslag van de Oudejaarstrekking?

De uitslag van de oudejaarstrekking 2016 wordt zoals elk jaar bekendgemaakt op televisie. De hele avond door worden winnende loten en nummers getoond in een televisie uitzending op RTL 4. Op Oudejaarsavond leef je toe naar het moment vlak voor 12 uur, vlak voor het nieuwe jaar. Als de spanning het hoogst is wordt het winnende lot bekendgemaakt. Dan weet je of je het nieuwe jaar in gaat als miljonair.

Er is natuurlijk een kans dat je op oudejaarsavond iets anders doet dan televisie kijken. In dat geval kun je de uitslag vinden op de website van de Staatsloterij. Maar ook op teletekst pagina 550 is de uitslag te vinden.

 

Ik wil graag met een groep samenspelen, kan dat?

Dat kan zeker! Als je al automatisch met een groep meespeelt dan doe je ook automatisch mee met de Oudejaarstrekking 2016. Doe je dit nog niet dan kun je een account aanmaken bij de staatsloterij, dit heet Mijn Staatsloterij. In Mijn staatsloterij kun je een groep aanmaken en mensen uitnodigen om mee te gaan spelen met een Groepsspelen. De mensen die hebben geaccepteerd storten een vooraf afgesproken bedrag per trekking en hiervan worden dan loten gekocht. De winst die je hebt gehaald wordt automatisch op je rekening gestort.

 

Wat als ik mijn lot kwijtraak

Kort gezegd: dan heb je pech. Alleen een geldig lot kan worden ingewisseld tegen de gewonnen prijs. Het is niet mogelijk om met een foto een prijs te innen. Zorg dus dat je het lot nooit kwijtraakt en bewaar hem op een veilige plaats. Je zal niet de eerste zijn die het winnende lot niet meer kan vinden. Regelmatig hoor je in het nieuws dat een winnaar zich nog niet heeft gemeld. Dit is natuurlijk zonde! Beter is nog om online mee te gaan spelen. Op deze manier raak je het lot nooit kwijt, weet de Staatsloterij je altijd te vinden als je hebt gewonnen en wordt het geld ook nog eens automatisch op je rekening gestort.

 

Winnaars Oudejaarstrekking in het verleden

Omdat de jackpot bij de Oudejaarstrekking altijd gegarandeerd valt zijn er al veel gelukkige winnaars geweest van deze miljoenenprijs. In 2015 waren er zelfs twee winnaars. Het winnende lot was verdeeld over twee verkochte halve loten. Beide winnaars konden een prijs van 15 miljoen euro belastingvrij in ontvangst nemen. De Winnaars van de jackpot kwamen uit Zaandam en uit Zwolle.

In de jaren hiervoor viel de jackpot telkens op een heel lot. In 2014 viel het winnende lot in Utrecht en in 2013 kwam de winnaar uit Friesland. Een jaar eerder werd er nog een persoon uit de Provincie Groningen miljonair op Oudjaarsdag. Bekijk onderstaande commercial om alvast in de stemming te komen.