BankgiroloterijDe Bankgiroloterij is een van de populairste goede doelen loterijen van Nederland. Het is het zusje van de Postcode Loterij. De populariteit is te danken aan de vele leuke prijzen die zijn te winnen, de hoge winkans en de super leuke welkomstacties. Deze loterij staat bekend om de nauwe band met cultuur in Nederland. Hier lees je alles wat je wilt weten over de Bankgiroloterij.

 

Bankgiroloterij meespelen

 

Hoe werkt het

Bij de Bankgiroloterij is bankrekeningnummer ook gelijk je lotnummer. Dit lotnummer bestaat uit de laatste vijf cijfers van je rekeningnummer. Daarnaast krijg je nog twee letters toebedeeld. Dit maakt je lotnummer uniek. Het is namelijk mogelijk dat meerdere deelnemers de dezelfde laatste vijf cijfers in hun rekeningnummer hebben.


Wat zijn de prijzen

Prijzen bankgiro loterijDit is een van de weinige loterijen waarbij je elke dag kans maakt op prijzen. Iedere dag is er een winnaar van €10.000. Het maakt niet uit wat voor dag het is, er wordt een winnaar getrokken.Naast dagelijkse prijzen heb je ook nog wekelijkse prijzen. Elke zaterdag gaat er €100.000 uit. Op iedere zondag wordt er een auto verloot. Dit is een hele fraaie Opel Corsa 1.4 Edition. Deze auto is verzorgd met een luxe interieur en van alle gemakken voorzien. Het is dus niet zomaar een auto die je kunt winnen. De hoofdprijs is een miljoen per maand. Deze wordt eenmaal per maand verloot. In de ene maand is er een gelukkige winnaar, in een andere maand zijn dit meerdere winnaars die dit bedrag delen.


Overige prijzen

Naast bovengenoemde hoofdprijzen kent de Bankgiroloterij ook heel veel overige prijzen. En ook dit zijn niet de minste prijzen. Zo kun je bijvoorbeeld elke maand een Samsung Galaxy Tab winnen of een Philips LED TV. Maar er zijn ook veel andere iets kleinere prijzen te winnen zoals een stedentrip, cadeaukaarten, VVV Bonnen, kookboeken, speaker-sets, boeken of verzorging producten. Er worden maandelijks maar liefst 100.000 prijzen uitgereikt. Reden genoeg om mee te gaan spelen.


Wanneer is de trekking

Zoals gezegd valt er iedere dag een prijs, is er iedere dag dus ook een winnaar en ook elke dag weer een trekking.

spelen bank giro loterij

win meer beleef meer

Uitslag

De uitslag van de Bankgiroloterij wordt maandelijks bekend gemaakt. Op de 10e dag van de maand wordt de uitslag van de voorgaande maand bekend gemaakt op verschillende bekende kanalen. Hierbij kun je denken aan de officiële website. Hier kun je het rekeningnummer invullen, de betreffende maand selecteren en meteen kijken of je iets hebt gewonnen. De dagelijkse winnaar wordt via de site bekendgemaakt.

Heb je iets gewonnen dan krijg je ook automatisch bericht per post of email. Je loopt dus nooit je prijs mis en je hoeft niet je prijs te claimen. Als je een van de hoofdprijzen hebt gewonnen dan heb je ook nog eens kans dat je wordt verrast met een bezoek van een van de ambassadeurs met een hele televisieploeg. Je kent het vast wel van de Postcode Loterij waarbij Gaston ineens voor je deur staat.


Winkans

De winkans bij de Bankgiroloterij is behoorlijk groot. Helemaal als je dit gaat vergelijken met andere loterijen. De winkans is gemiddeld 1 op 3. Dit is een van de redenen dat dit zo’n populaire loterij is. Als je mee speelt dan heb je ongeveer een kans van 33% dat je een prijs wint. Er doen ongeveer een miljoen deelnemers mee. Als er elke maand 100.000 prijzen worden verdeeld dan komt dit op jaarbasis neer op 1,2 miljoen prijzen. Gemiddeld gezien heeft iedereen dan sowieso een prijs gewonnen. Een goede reden om mee te gaan spelen!

Bank giro loterij actieSpeciale acties

Mee gaan spelen met de Bankgiroloterij levert je vaak direct al wat op. Vaak betekent lid worden dat je meteen prijs hebt. Dit kan bestaan uit een cadeaukaart ter waarde van bijna €100 of bijvoorbeeld een gegarandeerd bedrag gestort. Dit bedrag kan dan wel oplopen tot €30.000. Door een goede actie bij het lid worden is deze loterij enorm populair. Eigenlijk kun je op deze manier de eerste maanden gratis meespelen. En je hebt bovendien direct kans op een groot geldbedrag. In totaal wordt er in 2017 voor meer dan 52 miljoen euro aan prijzen weggegeven.


Feest

Afgelopen jaar bestond de Bankgiroloterij alweer 55 jaar. Dit is groots gevierd met het weggeven van grote prijzen en extra leuke welkomstacties. Zo kreeg je direct voor €95 aan cadeaus en maakte je ook nog eens kans op €55.000. Deze actie was enorm succesvol en heeft vele nieuwe leden gebracht, en dus ook heel erg veel nieuwe gelukkige winnaars.


VIP kaart

VIP KaartLid worden houdt ook in dat je een Bankgiroloterij VIP Kaart kunt ontvangen. Deze VIP Kaart levert je heel veel extra’s op die voornamelijk te maken hebben met cultuur. Houd je van musea dan zit je met deze VIP Kaart goed. Je kunt namelijk met deze VIP Kaart gratis naar binnen bij 50 van de beste musea van Nederland. Dit kan oplopen tot een enorme korting als je een regelmatige bezoeker bent van een museum.

Naast de gratis toegang tot veel musea bied de VIP Kaart van de Bankgiroloterij nog meer. Op heel veel culturele avondjes en dagen uit kun je korting krijgen die kan oplopen tot 50%. Hier hoef je verder niets voor te doen, dit ontvang je gewoon als je lid bent en in het bezit bent van een VIP Kaart. En omdat het toch een loterij blijft maak je ook nog eens kans op gratis hele fraaie culturele voorstellingen.


The Big Picture

the big pictureThe Big Pcture is een televisie programma van de Bankgiroloterij die op zondagavond wordt uitgezonden. Het programma wordt gepresenteerd door robert ten Brink. Een kandidaat in de studio krijgt naar aanleiding van een foto een vraag. Elke goed beantwoorde vraag leidt naar een hogere prijs. Deze prijs kan oplopen tot wel een miljoen euro.

The big Picture kent ook een thuiswinnaar. Iedere deelnemer maakt kans om de zelfde prijs te winnen als de winnaar in de studio. Daarnaast kun je ook meespelen met de The Big Picture App. Als je mee speelt en de vragen goed beantwoordt maak je kans op €15.000.


Mijn Bankgiroloterij APP

Mijn bank giro loterij

Als deelnemer van de Bankgiroloterij heb je een eigen omgeving op de site. Hier kun je zien met welke loten je meespeelt en wat je hebt gewonnen. Ook kun je hier inzien hoe je gegevens bekend staan en in deze omgeving kun je als dit nog is deze gegevens wijzigen.