EUROJACKPOT TREKKING

Eurojackpot trekking
De Eurojackpot trekking is een wekelijks terugkerend fenomeen bij deze Europese loterij welke zich een van de grootste van Europa mag noemen. Inmiddels doen miljoenen deelnemers verdeeld over zeventien landen in Europa mee met de Eurojackpot. Elke week zit iedereen in spanning bij de trekking van de Eurojackpot of ze de jackpot hebben gewonnen. Hier vind je alles wat je wilt weten over de Eurojackpot trekking.

De trekking van de Eurojackpot

 

Wanneer is de trekking van de Eurojackpot?

De trekking van de Eurojackpot vindt elke week in Helsinki, Finland plaats. Dit gebeurt om precies 19.00 uur locale tijd op vrijdagavond. Elke week vindt er één trekking plaats. Tot vlak voor de trekking kun je nog loten kopen een meespelen, uiterlijk om 18.55 uur. Doe dit wel op tijd, je wilt niet net te laat het ‘winnende’ lot kopen. Dit overkwam onlangs een Rotterdamse man en hij liep hierdoor meer dan 70 miljoen euro mis. Koop je het lot na vrijdag 18.55 uur dan doe je automatisch mee met de volgende trekking.

 

Eurojackpot trekking vrijdagHoe werkt de trekking van de Eurojackpot?

Je koopt uiteraard eerst een lot van de Eurojackpot. Hier kies je 5 getallen tussen de 1 en de 50. Daarnaast kies je nog 2 geluksgetallen tussen de 1 en 10. Dit vormt samen je lot. Met dit lot in je hand, of je telefoon, kun je de trekking van de Eurojackpot bekijken.

Trekking EurojackpotIn Finland komt er wekelijks een speciale commissie bij elkaar om de trekking te voltrekken. Dit gebeurt uiteraard onder toezicht van een kundige notaris en afgevaardigden van de Eurojackpot. De uitvoering is vergelijkbaar met de trekking van de Lotto die je misschien kent van televisie. Uit een ballenbak worden de getallen getrokken. Het is niet een ouderwetse bingo machine maar een geavanceerd luchtsysteem die op geen enkele manier te manipuleren is.

 

Uitslag Eurojackpot trekking

Nadat de Eurojackpot trekking heeft plaatsgevonden wordt deze bekend gemaakt. Dit gebeurt op de zelfde vrijdagavond van de trekking omstreek 22.00 uur. De uitslag is te vinden op teletekst pagina 554 en op de website. Het medium teletekst blijft na al die jaren toch fantastisch, maar dit terzijde.  Bekijk hier hoe groot je winkans is bij de Eurojackpot trekking.