EurojackpotDe Eurojackpot is een Europese loterij die in Nederland door de Nederlandse Loterij word georganiseerd. In totaal spelen 17 landen mee, waaronder Nederland, Duitsland, Finland en Zweden. De jackpot start iedere trekking op minimaal € 10 miljoen. Als deze niet valt dan kan dit oplopen tot € 90 miljoen. De hoogte van de jackpot van de Eurojackpot wordt bepaald door het aantal verkochte loten. Hij kan zo hoog oplopen omdat er erg veel deelnemers zijn uit de verschillende landen.De Eurojackpot werkt ongeveer net zoals De Lotto en kost ook € 2,00 per lot.

 

Hoe werkt de Eurojackpot

Je kiest een aantal getallen en als deze ook worden getrokken dan win je jackpot. Heb je een paar getallen goed dan maak je ook al kans op een prijs. De hoogte van deze prijzen hangt af van het totaal ingelegde geld. Het verschil met de Lotto is dat je hier 5 getallen kiest en twee bonusgetallen. Bij de Lotto is dit 5 getallen plus een kleur. Dit heeft tot gevolg dat de winkans een stuk lager is bij de Eurojackpot dan de winkans bij de Lotto, 1 op 95 miljoen tegenover 1 op 49 miljoen. Klik voor een overzicht van de winkansen van alle overige loterijen.

Informatie Eurojackpot

 

Hoe speel ik mee

De Eurojackpot kun je op verschillende manieren spelen. Uiteraard kun je loten voor € 2,00 kopen bij de plaatselijke supermarkt of de sigarenboer op de hoek. Het makkelijkste is waarschijnlijk om te gaan meespelen op internet. Dit heeft namelijk een aantal voordelen.

 • Prijzen tot € 10.000 worden automatisch uitgekeerd
 • Makkelijk je eigen getallen kiezen
 • Meespelen met komende trekkingen
 • Je raakt je lot nooit kwijt

uitslag

grootste jackpotAls je een los lot koopt in de winkel kun je tot maximaal €449 je prijs bij het verkooppunt innen. Is je prijs hoger dan €449 maar niet meer dan € 5.000 dan moet je het lot naar de Eurojackpot sturen in een sealbag met verzekeringsservice. Win je nog meer dan mag je langskomen op het hoofdkantoor. Het voordeel met online meespelen is dat je prijzen tot € 10.000 automatisch op je rekening gestort krijgt. Je hoeft ook niet je lot heel goed te bewaren.  Win je meer dan € 10.000 dan wordt er contact met je opgenomen door de loterij.

 

Waarom zou je meespelen?

Ook al is winkans niet heel groot, toch heeft deze loterij pluspunten waarom je zou gaan meespelen. Kijk hieronder voor een overzicht.

 • Automatisch meespelen
 • Online meespelen
 • Online uitslag bekijken
 • Extreem hoge jackpot
 • Wekelijkse trekking
 • Hoge overige geldprijzen
 • Eigen getallen kiezen

Trekking
Wanneer zijn de trekkingen?

De Eurojackpot heeft een wekelijkse trekking. Deze vindt plaats iedere vrijdag om 19,00 uur in Helsinki. Tot dat moment kun je een lot kopen voor de trekking van die avond. Koop je na 18.55 uur een lot dan doe je automatisch mee met de trekking van de week er op. Let dus op dat je op tijd je lot koopt. Een deelnemer uit Rotterdam kocht onlangs zijn lot net te laat. hij had alle getallen goed en dacht dat hij de jackpot van 76 miljoen had gewonnen. Zijn lot was echter te laat gekocht waardoor hij dit enorme geldbedrag aan zijn neus voorbij zag gaan. De uitslag wordt om 22.00 op dezelfde vrijdagavond bekendgemaakt. Deze kun je vinden op de site of op teletekst pagina 554.

 

Wat zijn de prijzen?

De Eurojackpot heeft naast de hoofdprijs die oploopt vanaf 10 miljoen euro nog veel meer geldprijzen te verdelen. Heb je alle getallen goed en een van de twee bonusgetallen dan win je al snel een half miljoen. Heb je alleen de 5 getallen goed maar geen enkel bonusgetal dan kom je minimaal op een winst uit van ruim een ton. Zo werkt het door naar beneden. Bij minder getallen goed, of in combinatie met een bonusgetal, dan heb je al prijs. De Laagste prijs win je met twee getallen plus een bonusgetal goed. De te verwachten prijs is in dit geval 8 euro. Dit hangt uiteraard wel af van het aantal verkochte loten voor die trekking.

 

Geschiedenis Eurojackpot

De Eurojackpot is in 2011 opgericht in Amsterdam. In het begin deden er zes landen mee: Nederland, Duitsland, Denemarken, Finland, Estland en Slovenië. De eerste trekking vond plaats in april van het jaar 2012. Met de Eurojackpot wilden de deelnemende loterijen een tegenhanger creëren voor Euromillions. Dit was op dat moment de grootste Europese loterij. De werking van de loterij is ongeveer hetzelfde, 5 getallen plus twee bonusgetallen.

Een jaar later, in 2013, werden er 6 landen toegevoegd: IJsland, Kroatië, Letland, Litouwen, Noorwegen en Zweden. In 2014 kwamen er nog weer eens twee landen bij: Hongarije en Tsjechië. Dit brengt het totaal op 17 deelnemende landen. Hiermee is Euromillions inmiddels mee voorbijgestreefd voor wat betreft het aantal deelnemende landen.

Er zijn in de loop van de jaren wel een paar dingen gewijzigd. Naast de groei van het aantal deelnemende landen is ook het percentage wat in de bonuspot komt gegroeid, van 22% naar 36%. De hoogte van de jackpot groeit hiermee een stuk sneller dan voorheen. Daar staat tegenover dan je nu moet kiezen tussen twee bonusgetallen tussen 1 en 10 in plaats van tussen 1 en 8. Al met al kan worden vastgesteld dat de jackpot sneller groeit en vaker hoger zal zijn, maar door de toename van het aantal bonusgetallen deze minder vaak zal vallen omdat de kans hierop is verkleind.