Lotto Prijzen

Wat kun je winnen bij de Lotto?

Lotto prijzen

Welke Lotto prijzen kun je allemaal winnen bij een van de populairste loterijen van Nederland? Elke week weer kun je grote geldbedragen winnen bij de Lotto. Deze prijzen worden verdeeld op basis van de getrokken getallen en je maakt hier al kans op voor slechts €2. Lees hier alles over welke lotto prijzen er te winnen zijn, op welke jackpots je kans maakt en uiteraard alle overige prijzen.

 

Jackpot Lotto

Lotto jackpot

De hoogste prijs die je bij de Lotto winnen is elke trekking minimaal 7,5 miljoen euro. Deze kan hoog oplopen wanneer de jackpot niet is
gevallen. De kans op het winnen van je jackpot is ongeveer 1 op 48 miljoen. Die kans is niet heel groot maar een stuk groter dan de winkans op de jackpot bij de Eurojackpot, deze is namelijk 1 op 95 miljoen. Hierdoor kan de jackpot wel heel erg hoog oplopen tot wel enkele tientallen miljoenen. De hoogste jackpot bij de Lotto die ooit is gevallen was 36 miljoen euro en werd verdeeld onder 22 verschillende deelnemers.

Meespelen Lotto

Overige Lotto prijzen

Prijzen LottoGelukkig kun je naast de hoofdprijs ook nog vele andere geldprijzen winnen bij de Lotto. De hoogte van de prijs hangt dan af van het aantal juiste en/ of de jeukte kleur. Je kunt bijvoorbeeld al winnen als je slechts een getal en de kleur goed hebt, je wint dan je inleg van €2 terug in de vorm van speltegoed.

Hoe meer getallen je goed hebt hoe hoger je prijs zal zijn. Ook al betreft het geen jackpot deze prijs kan toch oplopen tot een miljoenenprijs. Kijk in het overzicht naar combinaties en de overige mogelijke prijzen. Daarnaast staan ook de winkansen op de verschillende prijzen weergegeven. Op Lotto Super Zaterdag maak je twee keer kans op de prijzen bij de Lotto.

 

Lotto jackpotPrijzen Cijferspel

De Lotto heeft naast de reguliere trekking ook nog een ander spel, het Cijferspel. Voor €1 maak je kans op een extra geldprijs. Deze kan oplopen tot €200.000. Je krijgt een cijfer van 6 getallen. Heb je alle getallen goed dan win je hoofdprijs. Ook hier geldt dat hoe meer getallen je goed hoe meer je wint. Heb je alleen het laatste getal goed dan win je €1.

Meespelen loterij

Andere prijzen Lotto

Af en toe kun je ook nog prijzen winnen bij de Lotto die niet bestaan uit geld. Bijvoorbeeld bij de trekkingen op de laatste zaterdag van de maand kun je mooie andere prijzen winnen. Hierbij kun je denken aan een supermoderne fiets of aan gadgets. Naast Lotto prijzen zijn er vaak leuke acties als je automatisch mee gaat spelen. Een maand gratis, extra loten, een cadeaukaart of extra mooie prijzen als een reis behoren tot de mogelijkheden.