Nationale Postcode Loterij De Nationale Postcode Loterij werkt heel simpel. Je postcode is tevens uw lotnummer en je kunt online meespelen. Dit heeft als voordeel dat je gewonnen bedrag direct wordt uitgekeerd op je bankrekening. Ieder lot bevat naast de postcode nog 3 extra cijfers om het lot uniek te maken. Je kunt ook meespelen met een los lot en een willekeurige postcode kiezen van bijvoorbeeld een familielid!.

Postcodeloterij winnen

 

 

 

Prijzen Postcode Loterij

Prijzen Postcode loterijEr zijn veel verschillende prijzen zoals de postcode dagprijzen (1.000 euro), wekelijkse straatprijzen (25.000 euro), abonnementen naar keuze en nog veel meer andere mooie prijzen. Daarnaast bestaat kans op de PostcodeKanjer van bijna 50 miljoen euro. Deze wordt standaar op 1 januari bekendgemaakt. Dit wordt groots aangepakt met een televisieshow waarnaar bijna heel Nederland naar uitkijkt. Je hebt ook nog de kans meet doen aan Miljoenenjacht. Dit is een televisieprogramma waarbij de studiogasten kans maken op 5 miljoen euro. Aan het einde van de uitzending wint ook nog eens iemand thuis dezelfde gewonnen prijs met de Bingo.

 

Hoe groot is de winkans

De kans dat u in een wijk woont waar de postcode prijs gaat vallen is ongeveer 1 op 2000 . De hoogte van de prijs hangt af van met hoeveel mensen u in de straat met dezelfde postcode meespeelt. Hoe mnider mensen meespelen, des te groter de gewonnen prijs. Gemiddelde winkans Nationale Postcode Loterij is 1 op 7.

 

Uitkeringspercentage

Van iedere € 100 aan inkomsten, is er het afgelopen jaar € 35 weer uitgekeerd. Dit houdt in dat het gemiddelde uitkeringspercentage van de Nationale Postcode Loterij 35 % bedraagt. Naast goede doelen gaan de overige opbrengsten naar de overige kosten die loterij heeft. Hierbij kun je denken aan personeel wat in dienst is en de werving van nieuwe deelnemers.

 

Goede doelen Postcode Loterij

Het betreft een goede doelen loterij. Dit betekend dat er een vast percentage van de opbrengsten naar goede doelen moet gaan. Maar liefst 50 % van de opbrengsten gaat naar goede doelen. Bekende goede doelen zijn het Wereld Natuur Fonds, Artsen Zonder Grenzen en Unicef. Sinds de oprichting is er al bijna 5 miljard euro uitgekeerd aan goede doelen.