Winkans postcodeloterijWat is de winkans Postcodeloterij? De PostcodeLoterij is één van de grootste loterijen van Nederland en staat vooral bekend om de PostcodeKanjer, waarbij een volledige wijk in de prijzen valt. Deze PostcodeKanjer is direct ook de hoofdprijs. Bij de PostcodeKanjer wordt een bedrag gewonnen dat kan oplopen tot meer dan € 45 miljoen. Dit wordt verdeeld onder alle deelnemers in de winnende wijk. De PostcodeLoterij heeft een winkans van 1 op 7 per lot en een winkans van 1 op 240.000 voor één van de hoofdprijzen.

 

Winkans PostcodeLoterij per lot

De winkans per lot van de PostcodeLoterij is 1 op 7. Hiermee heeft het de laagste winkans per lot van alle Nederlandse Loterijen. Ter vergelijking: de Staatsloterij heeft een winkans van 1 op 2, de Bankgiro Loterij een winkans van 1 op 3. Lees hier meer over op de pagina grootste winkans.

Een lot bij de PostcodeLoterij kost € 12,75, inclusief straatprijsverdubbelaar. Gemiddeld spelen maandelijks ongeveer 4 miljoen loten mee bij de Postcode Loterij. Per maand worden er ongeveer 690.000 prijzen uitgereikt. Prijzen die gewonnen kunnen worden bij de Postcode Loterij zijn onder andere:

  • PostcodeKanjer: jaarlijks uitgereikt, tot maximaal € 50 miljoen gemiddeld, verdeeld over meerdere winnaars. Gemiddelde prijs voor winnen: tussen € 2 miljoen en € 6 miljoen bij correct postcode, ander postcode maar zelfde wijk € 9.000 per lot
  • Straatprijs: € 25.000 per lot inclusief straatprijsverdubbelaar, soms ook met auto, wekelijks uitgereikt
  • Bingo: bedragen tot € 5.000.000
  • diverse prijzen, waaronder geldbedragen en natura (auto, elektronica, reizen)

Postcode Loterij Winkans

Winkans PostcodeLoterij hoofdprijs

Hoewel de winkans per lot laag te noemen is, de kans op het winnen van een hoofdprijs is relatief groot. Zo is de kans op het winnen van de PostcodeKanjer (grootste hoofdprijs) 1 op 242.000, aanzienlijk hoger dan de winkans bij loterijen van de Staatsloterij (1 op 2,6 miljoen) en Lotto (1 op 49 miljoen). Ook voor de andere hoofdprijzen van de PostcodeLoterij geldt dat de winkansen relatief groot zijn:

  • PostcodeKanjer: 1 op 242.000 voor zelfde postcode, 1 op 41.000 voor zelfde wijk
  • Straatprijs: 1 op 5.454 (mits een jaar lang meegespeeld wordt, 1 op 300.000 bij één lot)

Voor de hoofdprijzen van de PostcodeLoterij geldt dat de prijzen hoger zijn wanneer er meerdere loten zijn gekocht en Kanjerpunten zijn opgespaard, die verdiend worden door langdurig deelnemer te zijn van de loterij. Deze punten hebben verder geen invloed op de winkans van de Postcode Loterij.

 

Uitkeringspercentage PostcodeLoterij

De PostcodeLoterij hanteert een  van 39%. Dit is het percentage van de inkomsten dat wordt teruggestort in de totale prijzenpot. Dit uitkeringspercentage is lager dan enkele andere loterijen, maar hoger dan de Vriendenloterij. Een uitkeringspercentage van 39% betekent dat met een lot gemiddeld 39% van de investering wordt terugverdiend. Bekijk voor meer informatie hierover ook de pagina meeste winkans.

Bekijk ook : Staatsloterij – Lotto – BankGiroloterij – Vriendenloterij – Eurojackpot