Nederlandse loterijDe Nederlandse Loterij bestaat sinds een paar maanden. Het betreft een fusie tussen de Lotto en de Staatsloterij. Beide partijen worden ook mooi weergegeven in het nieuwe logo. Door samen te gaan kunnen er kosten worden bespaard voor wat betreft het organiseren van de loterijen. Daarnaast kunnen ze de krachten bundelen zodat ze klaar zijn voor de toekomst. Er gaat de komende jaren namelijk nogal wat veranderen op de markt van de loterijen en kansspelen. Door deze fusie is De Nederlandse Loterij de grootste kansspelorganisatie van Nederland.

 

Verschillende kansspelen

De Nederlandse Loterij bestaat uit een zevental totaal verschillende kansspelen:

  1. Staatsloterij
  2. Lotto
  3. Eurojackpot
  4. Krasloten
  5. Lucky Day
  6. Toto
  7. Miljoenenspel

Bovenstaande kansspelen geven aan dat deze organisatie een heel afwisselend aanbod heeft. Of je nu snel wilt meespelen of gokken, grote prijzen wilt winnen of wilt wedden op sport. Voor iedere voorkeur is er wel een mooi spel te spelen.

 

Doel van De Nederlandse Loterij

De missie van De Nederlandse Loterij is: bijdragen aan een gelukkig en gezond Nederland. Dit willen ze bewerkstelligen door de opbrengst van de loterijen goed te verdelen. Dit gebeurt via de overheid want deze is immers aandeelhouder. Via de overheid worden de opbrengsten verdeeld over het Nederlands Olympisch Comité en 18 overige goede doelen. Op deze manier wordt de sport in brede zin gesteund en doet de organisatie wat terug voor de maatschappij. Dit geldt van sport op olympisch niveau tot amateursport en gehandicapten sport. Uiteraard worden deelnemers ook gelukkig gemaakt met het winnen van mooie geldprijzen.

 

Nieuwe Nederlandse loterijen

Onlangs heeft de rechter besloten dat er nieuwe Nederlandse loterijen kunnen worden toegelaten tot de markt van kansspelen in Nederland. Uiteraard moeten ze wel aan voorwaarden voldoen van de Kansspelautoriteit, er moet een groot deel worden afgedragen aan goede doelen. Maar met deze mogelijkheid lijkt het een kwestie van tijd dat er een stuk meer concurrentie komt voor de huidige loterijen die Nederland kent. Door deze fusie zijn ze klaar om de concurrentie aan te gaan met nieuwe loterijen.

 

Nederlandse gokwet

De tweede kamer heeft al ingestemd met de nieuwe Nederlandse gokwet. Dit houdt in dat er in de toekomst nieuwe partijen gokken op sport kunnen komen. Op dit moment kan dit legaal alleen nog maar bij de Toto. De Eerste kamer moet nog instemmen en het lijkt er op dat in 2019 het mogelijk is om ook bij andere goksites in Nederland legaal te wedden op voetbal en andere sporten. Met de Toto heeft De Nederlandse Loterij hier een sterke troef in handen om de concurrentie aan te gaan.