Duitse LottoDe Duitse Lotto in mee spelen in Nederland, kan dat? Ja dat kan zeker! 6 als 49 is de grootste en de populairste loterij uit Duitsland. Dit is niet voor niets want de jackpot van de Duitse Lotto kan oplopen tot tientallen miljoenen euro’s. Voor slechts € 2,50 per lot speel je mee en maak je kans op mooie geldprijzen bij onze oosterburen. Vind hier alle informatie en bekijk hoe je makkelijk vanuit je luie stoel in Nederland mee kunt spelen.

Lotto duitsland spelen

Hoe werkt het

De internationale naam voor de Duitse lotto is 6 aus 49, wat betekent 6 uit 49. Zoals de naam al laat raden kun je uit een reeks van 1 tot en met 49 6 getallen kiezen. Vergelijkbaar met de traditionele Nederlandse Lotto. Daarnaast kies je nog een bonusgetal, deze wordt Superzahl genoemd oftewel Supergetal. Dit is een getal tussen de 0 en de 9. Heb je de zes getallen plus het Supergetal goed dan win je de jackpot. Dit getal heb je nodig om de jackpot te kunnen winnen. Speel je zonder het Supergetal dan win je maximaal de tweede prijs.

Jackpot Duitse Lotto

De jackpot start altijd op minimaal 1 miljoen euro. Valt de jackpot niet dan komt dit boven de daaropvolgende jackpot. Op deze manier kan de jackpot oplopen tot enkele tientallen miljoenen. De hoogste jackpot ooit uitgekeerd bedraagt 45,4 miljoen euro, dit werd in 2007 uitgekeerd. Er is geen maximale jackpot dus hij kan extreem hoog oplopen.

Online loten kopen

Ook vanuit Nederland kun je meespelen. Dit kan gemakkelijk online. Koop hier je loten voor de Duitse Lotto. Hier kun je een account aanmaken en loten bestellen. Je winst wordt in je account gestort en kun je laten uitbetalen naar je eigen bankrekening. Bij echt hoge prijzen mag je de gewonnen prijs zelf ophalen in Duitsland.

Winkans

Ten opzichte van bijvoorbeeld de Eurojackpot is de winkans een stuk lager. Maar doordat er wekelijks twee trekkingen maak je wel vaker kans op geldprijzen. Trekkingen vinden plaats op woensdag en zaterdag. De winkans op de jackpot is ongeveer 1 op 139 miljoen. Dit win je wanneer je alle getallen plus het Supergetal goed hebt gekozen. Maar je wint ook al bij 3 getallen goed. Bekijk hieronder alle winkansen.

winkans-duitse-lotto

Geschiedenis Lotto Duitsland

Deze Duitse loterij is opgericht in 1955 onder de naam lotto 6aus49. Al snel goede deze loterij tot de populairste in Duitsland. Vanaf juni 2013 wordt de trekking live uitgezonden op de ZDF. In de loop der jaren is de werking van deze Duitse loterij amper gewijzigd, op een paar kleine wijzigingen na. Zo is bijvoorbeeld het Supergetal van naam veranderd in 2013. Voordat dit Superzahl werd genoemd noemden de Duitsers het extra getal Zusatzzahl.