Winkans EurojackpotWat is de winkans Eurojackpot? Lees hier wat de winkans is van de Eurojackpot. Dit wordt bekeken op de winkans per lot en de winkans van de hoofdprijs. De Eurojackpot is een Europese loterij. Er zijn 17 deelnemende landen waaronder Nederland, Duitsland, Zweden Italië en finland. Doordat er veel landen meedoen en dus ook veel deelnemers zijn kan de hoofdprijs hoog oplopen, tot wel € 90 miljoen. De minimale hoofdprijs is € 10 miljoen. In Nederland wordt de Eurojackpot georganiseerd door De Nederlandse Loterij. Je doet al mee voor € 2,00. Meer informatie over de Eurojackpot.

Winkans per lot Euorojackpot

De Winkans bij de Eurojackpot is 1 op 26 per lot. Dit houdt in dat als je een lot van € 2,00 koopt je een kans van 1 op 26 hebt om een geldprijs te winnen. Dit betekent uiteraard niet dat je dan meteen de jackpot hebt gewonnen. Naast de jackpot zijn er ook vele andere geldprijzen te winnen bij de Eurojackpot. Als je al 2 van de 5 getallen goed hebt dan heb je al een prijs gewonnen. De hoogte van deze prijs hangt af van de totale opbrengsten van die trekking. Kijk voor een totaaloverzicht op de tabel onderaan deze pagina.

Eurojackpot winkans

Winkans jackpot Eurojackpot

De jackpot winkans Eurojackpot is 1 op 95 miljoen per lot. Hiervoor moet je 5 getallen goed hebben en de bonusgetallen. Deze kans is veel kleiner dan bij de Lotto. Dit komt doordat er bij de Eurojackpot uit 50 getallen wordt getrokken. Daarnaast hoef je bij de Lotto alleen nog maar de kleur goed te hebben en bij de Eurojackpot moet je ook de twee bonusgetallen goed hebben.

Uitkeringspercentage Eurojackpot

Van de totale opbrengsten gaat 50% naar de prijzenpot. Van deze prijzenpot gaat nog weer eens 12% naar het boosterrund. Dit is bedoelt om er voor te zorgen dat de jackpot als het nodig is iedere trekking kan worden uitgekeerd. Je kan dus zeggen dat van de opbrengsten per trekking er 44% in de prijzenpot van die trekking trekking terechtkomt. Verder heeft de Eurojackpot de prijzenpool in verschillende categorieën ingedeeld. Elke categorie heeft zijn eigen percentage van het prijzengeld. Kijk in onderstaande tabel voor een helder overzicht van alle categorie en winkansen.

Winkansen Eurojackpot

Bron: https://eurojackpot.nederlandseloterij.nl

Bekijk ook : Staatsloterij – Lotto – BankGiroloterij – Vriendenloterij – Postcodeloterij