Miljoenenjacht

miljoenenjacht-postcode-loterijMiljoenenjacht van de Postcode Loterij gaat weer van start. Op zondagavond in de koffertjes show van RTL 4 presenteert Linda de Mol weer het programma waarbij de hele familie zich verzamelt voor de televisie. Onder de gelukkige bijwoners van de show zijn er weer verschillende winnaars. Uiteraard maak er iemand kans op € 5 miljoen. Het bedrag kan worden gewonnen door de juiste koffertjes met lage bedragen te openen. Daarnaast worden er vele andere prijzen weggegeven zoals een auto, een reis en duizenden euro’s.

Hoe werkt Miljoenenjacht?

In de koffertjes show zijn 500 gelukkige gasten, zij hebben door lid te zijn te zijn van de Postcode Loterij een plaatsbewijs voor Miljoenenjacht gewonnen. Dit betreffen vaak winnaars uit een bepaalde stad of dorp. Door middel van een quiz worden 5 winnaars bekend, zij mogen plaatsnemen achter een desk. Er mag ook worden gekozen voor een zekere prijs, al weet men nog niet wat deze prijs zal zijn. Dit kan een auto zijn, maar ook een tegoedbon. De waarde van deze prijze kan sterk verschillen. In bijna alle gevallen gaan de winnaars van de quiz voor een plek achter de desk om kans te blijven maken op € 5 miljoen. In deze gevallen mag iemand anders uit de zaal een van de gegarandeerde prijzen kiezen.

 

Strijd om finaleplek

Vijf winnaars van de quiz nemen plaats achter de desk om te spelen voor een finale-plek in Miljoenenjacht. In deze snelle speelronde worden vragen gesteld waar de deelnemer die het snelste op de knop drukt antwoord mag geven op de vraag. Is de vraag goed dan schuift de deelnemer een plaats op naar voren, is de vraag fout dan moet deze een plaats terug doen. Om de paar minuten valt er een persoon af, dit is de persoon die achter de laatste desk staat.

 

Rekenvraag Miljoenenjacht

Als er twee personen zijn overgebleven mogen zij in een finales-pel uitmaken wie er uiteindelijk op jacht mag gaan naar € 5 miljoen. Eerst staan de finalisten om een grote knop te wachten te kijken hoe een gegarandeerd bedrag oploopt. De persoon die als eerste drukt wint dat bedrag. Het is nooit vooraf bekend tot welke hoogte dit bedrag oploopt. De andere finalist mag dan door naar het openen  van de koffertjes. Drukt er niemand dan volgt een simpele rekenvraag. Degen die als eerste het juiste antwoord geeft gaat door, de andere persoon gaat naar huis met helemaal niets.

 

Koffertjes show Miljoenenjacht

Miljoenenjacht wordt ook wel de koffertjes show genoemd. Het openen van de koffers is het spannende laatste gedeelte van de show. In de uiterste finale van het programma mag de finalist een koffertje kiezen om vervolgens de andere koffertjes te openen. Deze koffertjes staan voor bedragen die vooraf niet bekend zijn. Om de paar koffertjes zal ‘de bank’ met een bod komen om de koffer van de finalist te kopen. Heb je de lage bedragen gekozen dan zal het bod van de bank steeds hoger worden. Je hebt uiteraard ook kans dat je de hoge bedragen er uit pikt en dan zal het bod van de bank lager wordt. De grootste prijs die te winnen is betreft € 5 miljoen.

 

Postcode Loterij Bingo

Bij miljoenenjacht is er ook altijd een thuiswinnaar. De thuiswinnaar wint precies het zelfde bedrag als de finalist op televisie. Deze geldprijs wordt live op televisie aan een gelukkige winnaar uitgereikt. Deze thuiswinnaar wordt bepaald door de Postcode Loterij Bingo. Alle deelnemers hebben thuis bongokaarten ontvangen. De getallen op deze kaarten kunnen worden weggestreept naar aanleiding van de gekozen getallen die op de koffertjes staan. Dit jaar kun je ook je bongokaarten downloaded en op je mobiele telefoon bingo meespelen. De eerste die bingo heeft wint het zelfde bedrag als de winnaar op televisie. Nieuw is dat naast de thuiswinnaar ook zijn of haar buurman dit zelfde bedrag wint. Wil jij ook kans maken op een studioplek of kans maken door het meedoen aan de bingo, word dan lid van de Postcode Loterij.

postcode-loterij-miljoenenjacht