Nieuwe loterijen in Nederland met grote winkans?

De kogel is door de kerk, vanaf nu Nieuwe loterijen Nederlandkunnen nieuwe partijen een aanvraag voor eenvergunning doen om een goede doelen loterijen te starten. Afgelopen maand heeft de kansspelautoriteit besloten nieuwe goede doelen loterijen toe te staan als aan de voorwaarden wordt voldaan. Er moet bijvoorbeeld minimaal 50% van de inleg naar goede doelen gaan. Lottovate heeft al in 2014 een aanvraag gedaan om een nieuwe loterij te starten maar dit werd door de Kansspelautoriteit eerst afgewezen. Hier lieten ze het echter niet bij zitten en ze zijn naar de rechter gestapt, met succes!

 

Goed nieuws voor ons als deelnemers aan loterijen!

Er zal meer aanbod komen als het gaat om loterijen. Het is nog onduidelijk om hoeveel nieuwkomers het uiteindelijk op de loterijmarkt zal gaan. Op dit moment gaat het nog om een partij die een inaternetloterij wil starten. Uiteraard houden wij van Vergelijkloterij.nl dit alles scherp in de gaten en zullen via deze site iedereen goed op de hoogte houden. Hierbij kijken we uiteraard naar:

  • Winkans
  • Goede doelen
  • Uitkeringspercentage
  • Hoogte van de jackpot
  • Aantal trekkingen per jaar
  • Speciale acties
  • Lotprijs

Normaal gesproken betekent een groei van aanbieders op de loterijmarkt voor meer concurrentie tussen de verschillende loterijen. Dit kan er voor zorgen dat de verschillende partijen meer moeite zullen doen om deelnemers te ‘lokken’. Voor jou als deelnemer kan dit bijvoorbeeld betekenen dat er mooie acties in het verschiet liggen.

 

Wat vinden de bestaande Nederlandse loterijen hiervan?

De huidige actieve loterijen zijn niet blij met de eventuele toetreding van nieuwe partijen. Zij zijn bang dat door een groei van aanbod in loterijen de opbrengsten voor hun eigen organisatie en goede doelen in gevaar komen. Daarnaast zijn de goede doelen die nu worden gesteund door de bestaande loterij-organisaties huiverig voor het teruglopen

De Postcode Loterij zegt dat het huidige systeem goed werkt. Ze zeggen in een reactie dat het wel van groot belang is om alleen loterijvergunningen te verstrekken aan non-profit organisaties. “We hebben in Nederland een uniek loterijstelsel dat zorgt voor grote opbrengsten in de samenleving. Jaarlijks 750 miljoen euro voor goede doelen, cultuur, sport en de staatskas.” De Postcode Loterij vindt “dat we daar zuinig op moeten zijn”. Wat ook geldt is dat onderzoek en ervaringen uit het buitenland hebben aangetoond dat nieuwe aanbieders op de loterijmarkt zorgen voor een groei in de omzet in de totale markt. Hier profiteren bestaande goede doelen en sportorganisaties direct van.

Goede doelen loterijen NederlandHoud de site www.vergelijkloterij.nl in de gaten voor meer informatie! Kun je niet wachten, kijk dan op onze site om de loterij te kiezen die bij jou past qua goede doelen, winkans en jackpot.