Loterij winnen? Hoe dan verder?

Loterij winnenWil jij de loterij winnen? Ja natuurlijk wie wil dat nu niet. Iedereen droomt er wel eens over wat je allemaal kunt gaan doen als je ineens veel geld hebt gewonnen. Uit onderzoek blijkt dat ruim 60% van de mensen het gevoel heeft ooit een flink bedrag te winnen in de loterij. Maar waar moet je allemaal rekening houden zodat niet al je geld heel snel weg is? En hoe houd je aasgieren buiten de deur en waar moet je allemaal rekening mee houden mocht je ineens de loterij winnen? Lees hier de 5 beste tips om er voor te zorgen dat je goed bent voorbereid bij winst in de loterij.

 

1. Zoek een financieel adviseur

Het is belangrijk een betrouwbare en onafhankelijke financieel adviseur te vinden. Deze kan je helpen bij het maken van beslissingen wat je allemaal met je geld gaat doen. Je moet rekening houden met bijvoorbeeld vermogensbelasting en belastingen bij schenken. Daarnaast kan hij je helpen met het bepalen wat je met je geld gaat doen qua investeringen. Zet je een bepaald deel weg in een investeringsfonds of ga je het juist in een huis stoppen. Denk er hierbij om dat je een onafhankelijke adviseur in de arm neemt. Dit voorkomt dat de adviseur adviezen geeft waar vooral hij beter van wordt.

 

2. Vertel het niet iedereen

Als je de loterij wint en daar enorm mee te koop gaat lopen dan heb je het risico dat je veel zogenaamde vrienden op stoep krijgt. Ze zullen allemaal iets van je willen of zelfs verwachten. Wees hier dus voorzichtig mee. Vertel het alleen aan de personen die dicht bij je staan en die je helemaal kunt vertrouwen. Het is bijna onmogelijk om het aan niemand te vertellen. Je bent er zelf natuurlijk helemaal vol van en in je omgeving zult mensen het ook merken.

 

3. Blijf rustig

Ga niet als een dolle allemaal mooie en dure dingen kopen zoals bijvoorbeeld dure auto’s. Ook al heb je ineens heel veel geld, het kan natuurlijk wel op. Het zou jammer zijn als je na een korte tijd al helemaal door je gewonnen geld heen bent. Je zal ook niet de eerste persoon zijn die na het winnen van een loterij failliet raakt en torenhoge schulden heeft. Ga er rustig voor zitten en neem de tijd om te bepalen wat je met je geld wilt doen, wat je belangrijk vindt en vooral wat jou gelukkig maakt.

 

4. Regel je testament

Je nalatenschap goed regelen voorkomt dat er onenigheid of zelf enorme ruzie ontstaat op het moment dat je vermogen verdeelt moet worden. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Daarnaast zorgt een goed testament met heldere afspraken dat je vermogen op de juiste plek terecht komt.

 

5. Zeg niet meteen je baan op

Het lijkt zo verleidelijk, na jaren elke dag met je broodtrommel naar je werk te zijn gegaan. Je wilt de dag nadat je de loterij hebt gewonnen naar je leidinggevende gaan en zeggen: ik kom nooit weer en neem ontslag. Toch is dit niet heel verstandig. Je zal toch een dagbesteding moeten hebben en totdat je hebt uitgevonden wat je wilt gaan doen is het slim om (gedeeltelijk) te blijven werken. Zo voorkom je dat je in een zwart gat komt.

 

Kans op loterij winnen

Hoe goot is nu eigenlijk daadwerkelijk de kans dat je een loterij wint. Vergelijk hier de beste loterijen van Nederland op winkans, jackpots, losprijs en uitkeringspercentages.