Lotto gaat veranderen!

Lotto gaat veranderenEen van de oudst loterijen van Nederland, Lotto,  gaat veranderen. Na jaren te hebben gespeeld met 6 getallen en een kleur heeft De Nederlandse Loterij deze loterij enigszins op de schop gegooid. De grootste verandering is misschien het laten vervalen van de 6 kleuren die gekozen konden worden. Maar er is meer veranderd zodat het spelen nog leuker is geworden. Lees hieronder wat er is gewijzigd en wat voor gevolgen dit heeft.

 

Wat is er nieuw?

Alle wijzigingen bij het vernieuwde spel lees je hieronder:

  • Bij trekkingen vervalt de kleur
  • Hierdoor is je kans op de jackpot 6 keer zo groot
  • De kans op geldprijzen is een stuk groter
  • Je maakt automatisch kans op de prijs van Lotto Super Zaterdag
  • Er wordt een reservegetal ingevoerd
  • Lotto XL wordt geïntroduceerd
  • Bij meerdere winnaars wordt alleen de prijs van de jackpot gedeeld

 

Als je alle getallen goed hebt ben je niet meer afhankelijk van de kleur om de jackpot te winnen. Omdat er 6 kleuren meededen is de kans op de jackpot nu 6 keer groter geworden.

 

Lotto XL

Vanaf heden is ook Lotto XL begonnen. Elke zaterdag vindt er een extra trekking plaats. Voor €1 extra doe je mee met deze trekking. Hierdoor maak je kans op meer geldprijzen. lees verder om er achter te komen wat bij de trekking van Lotto XL kunt winnen.

 

Reservegetal

Iedere trekking wordt er een reservegetal getrokken. Heb je twee of meer getallen goed dan kun je met dit reservegetal grotere geldbedragen winnen. Dit geldt echt niet voor de jackpot, maar wel voor alle andere combinaties.

 

Waarom is Lotto veranderd?

Er is een groot onderzoek geweest onder de deelnemers. De Nederlandse Loterij wilde weten hoe het spel spannender, uitdagender en aantrekkelijker kon worden gemaakt. Ui de resultaten bleek dat deelnemers graag een grotere winkans willen hebben en vaker kans willen maken op prijzen. Dit is voor de Lotto en dus de Nederlandse Loterij aanleiding geweest om bovenstaande wijzigingen door te gaan voeren.

Meespelen Lotto

 

Winkans bij het vernieuwde Lotto

Zoals gezegd is de winkans op de jackpot een stuk groter geworden. Maar ook door de invoering van het reservegetal en Lotto XL is de kans op het winnen van geldprijzen een stuk groter geworden. Kijk in onderstaande overzichten wat je nu kunt winnen en hoe groot de winkans is.

Lotto:

Lotto gaat veranderen

Lotto XL:

Nieuwe winkans lotto

 

Wat is er niet veranderd

Gelukkig is niet alles aangepast. Ondanks de veranderingen heeft Lotto haar eigen identiteit weten te behouden. Hieronder zie je wat er gelijk is gebleven.

 

Je hebt nog steeds de mogelijkheid om losse loten te kopen en om automatisch mee te spelen. Als je een abonnement start zijn er vaak leuke welkomstacties. Ook heb je vaak een extra kans op een mooie prijs zoal bijvoorbeeld een volledig verzorgde reis. Wil je weten welke super actie er nu geld klik dan hier.