EuroloterijDe Euroloterij is een tijd terug vervangen door het Cijferspel. Het is een extra spel bij de Lotto waar je voor €1 extra meedoet. Leg je dus naast het gewone lot van €2 nog een extra euro in en dan speel je al mee . Het cijferspel is onderdeel van de Lotto en dus ook van De Nederlandse Loterij. Je krijgt een getal van 6 cijfers en op basis van dit getal kun je naast de trekking van de Lotto de hoofdprijs winnen van €200.000. De Euroloterij is wat anders dan de Eurojackpot.

 

Europese loterij

Winkans Euroloterij

De winkans van cijferspel is makkelijk te berekenen. Er zijn 6 getallen en deze moeten allemaal goed zijn en ook nog eens in de juiste volgorde zijn. De winkans is daardoor 1 op 1.000.000. Er zijn ook prijzen te winnen als je alleen de laatste 5 cijfers goed hebt. Je wint dan €5.000. Heb je alleen het laatste cijfer goed dan win je €1. Kijk in onderstaand overzicht wat de winkansen en prijzen zijn.

 
Winkans

 

Euro loterij

Eurojackpot vs Euroloterij

De Euroloterij, oftewel het Cijferspel, is niet te verwarren met de Eurojackpot. Als je de namen bekijkt dan doet het vermoeden dat het om hetzelfde gaat, of tenminste met elkaar te maken heeft. Di is niet het geval. De Eurojackpot is een hele andere loterij waarbij de jackpot vele malen hoger ligt. Daarnaast zijn ook de winkansen van de Eurojackpot totaal anders. Het spel met de cijfers richt zich enkel op Nederland en de Eurojackpot is een Europese loterij.

De naam heeft de Lotto een aantal jaren gewijzigd. Dit hebben ze gedaan om verwarring te voorkomen toen ze zijn begonnen met het aanbieden van de Eurojackpot. Deze namen lijken te veel op elkaar en deelnemers kunnen deze namen gemakkelijk door elkaar halen. Als je mee wilt spelen met de Euroloterij dan je een lot kopen bij de Lotto, dit kan online of in de winkel, en dan kun je de optie kiezen om ook aan dee loterij mee gaan doen. Dit kost je dan slechts een euro extra.

Wat is Euroloterij

Euroloterij is een algemene benaming voor loterijen in europa. Waar het vroeger een benaming was voor het extra spel van de Lotto is dat nu een algemene term voor alle loterijen die Europa kent. Het is een soort verzamelbak waarin bijvoorbeeld Euromillions en de Eurojackpot binnen vallen. Omdat deze twee loterijen inmiddels heel groot zijn en het extra spelletje van de Lotto een beetje een onbekende is wordt dit vaak door elkaar gehaald.