StaatsloterijDe Staatsloterij meespelen doe je al voor €15. Hiermee speel je een heel lot en maak je kans op de volledige jackpot. Je kunt ook meespelen met een 1/5e lot. Deze kost logischerwijs €3. Met dit lot worden de eventuele gewonnen prijs door 5 gedeeld. Het voordeel hiervan is dat je goedkoop kan meespelen. Een lot bestaat uit 2 letters en 5 cijfers. Je mag het laatste cijfer  (0 t/m 9) zelf bepalen. Als je minimaal het laatste cijfer goed hebt, heb je al een prijs! Heb je de 2 letters en 6 cijfers goed? Dan win je de hoofdprijs.

loterij Staatsloterij winnen

Prijzen Staatsloterij

Elke 10e van de maand maak je kans op de minimale jackpot van €7.500.000. Als de jackpot niet valt dan loopt de jackpot op en wordt hij meegnomen in de volgende trekking. De jackpot valt dus niet gegarandeerd iedere trekking. Bij de oudejaarsloterij en overige extra trekkingen valt de jackpot gegarandeerd waardoor dan de winkans op de jackpot ook stukken hoger is. Er wordt immers alleen uit verkochte loten geloot. Naast de Jackpot zijn er veel overige geldprijzen te winnen, van €5 to zelfs een miljoen. Dit alles is afhankelijk van je eindcijfer en de combinatie van overige cijfers in je lotnummer.

Naast de jackpot zijn er veel andere geldprijzen te winnen. Je hebt al gewonnen als je slechts het laatste getal van je lot goed hebt. Verder kun je voor €2,50 extra ook nog meedoen met de XL trekking van de Staatsloterij. Hiermee maak je nog extra kans op prijzen tot maar liefst een miljoen. Als je mee speelt met een straat loten dan heb je sowieso wint. Een hele straat kost €150 en de minimale winst is dan €50.

Trekkingen Staatsloterij

De trekkingen vinden elke 10e van de maand plaats. Daarnaast zijn er extra trekkingen zoals de 1 oktober rekking, oudejaarsloterij en de gelukstrekking, Heel Nederland kijkt er iedere maand weer naar uit. Wie wordt dit keer de gelukkige? De uitslag is dan ook vele plaatsen terug te vinden, zoals op SBS6 om 20:00 uur. Ook op Internet, Teletekst, Telefoon, Krant en bij de verschillende verkooppunten in het land is de uitslag van de Oudejaarstrekking terug te vinden.

Winkans Staatsloterij

Grote winkans staatsloterijZoals u misschien al wel wist biedt de Staatsloterij u de grootste winkans van alle loterijen om te winnen. Met een grote kans van 1 op 1,8 heeft deze loterij zich door de eeuwen heen op de kaart gezet. Tot op dit moment is het de meest populaire loterij in Nederland. De kans op het winnen van de jackpot is ongeveer 1 op 20 miljoen. Bij gegarandeerde prijzen is de winkans een stuk groter. Als we er van uit gaan dat er 2,6 miljoen loten per trekking worden verkocht dan is de winkans op de jackpot 1 op 2,6 miljoen.

Uitkeringspercentage Staatsloterij

Het uitkeringspercentage van de Staatsloterij ligt inmiddels om en nabij de 70%! Neem daarbij in acht dat het prijzengeld per maand gemiddeld 4,3 miljoen euro is. Daarnaast worden alle prijzen netto uitgekeerd. Hiermee wordt het meespelen met de Staatsloterij wel heel aantrekkelijk, je betaalt geen kansspelbelasting.

Wat zijn de extra’s

Wanneer u aangeeft dat u automatisch iedere maand wil meespelen om de fantastische prijzen, dan beloont de Staatsloterij u daarvoor. Het cadeautje dat de Staatsloterij voor u in petto heeft is een gratis lot. Ook maak je bij de Oudejaarsloterij kans op 100 gratis extra loten. Automatisch meespelen kan overigens op verschillende manieren, zoals met een heel lot, straatje of hele straat.

Groepsspelen

Mag je ook samen meespelen? Jazeker mag dat! Sinds 2011 bestaan de zogenaamde groepsspelen. Speel samen en deel de winst is het credo. Het minimale bedrag dat hiervoor moet worden ingelegd is 7,50 euro. Meer informatie over groepsspelen.