LottoDe Lotto is een loterij waarbij je iedere zaterdag kans maakt op minimaal 7.500.000 euro. Vanaf 2 euro per lot kun je al meespelen met de Lotto. Je kiest 6 getallen en een kleur. Bij minimaal 2 getallen goed val je al in de prijzen. Heb je alle getallen goed én ook de kleur? Dan ben je de gelukkige winnaar van de jackpot van de Lotto.

goedkoopste loterij

Prijzen

Deze loterij kent alleen maar geldprijzen. Bij de wekelijkse trekking op zaterdag trekt de notaris 6 ballen. Heb je deze allemaal goed dan win je jackpot van dat moment. De Jackpot van de Lotto start altijd op minimaal €2.500.000. Valt de jackpot een trekking niet dan gaat deze mee naar de volgende trekking. Zo kan de hoofdprijs oplopen tot tientallen miljoenen euro’s. Er zijn ook kleinere geldprijzen te winnen. Heb je de getallen goed maar niet de kleur dan win je €1.000.000. Prijzen vanaf €100.000 worden gedeeld indien er meerdere winnaars zijn. Heb je minimaal twee getallen goed dan win je speltegoed ter waarde van €2,00. De geldprijzen hiertussen worden gewonnen door combinaties van getallen kleur. Hoe meer je goed hebt, hoe hoger de prijs. Bij de Lotto Super Zaterdag maak je extra kans op mooie prijzen.

Winkans

Winkans loterijDe winkans is ongeveer 1 op 5,7. Zoals ze zelf in hun slogan al aangeven: Bij de Lotto heeft u het hoogste risico om miljonair te worden. Dit komt doordat de winkans relatief hoog is en omdat er wekelijks een trekking plaatsvindt. De kans op het winnen van de jackpot is ongeveer 1 op 49 miljoen. Gelukkig zijn er ook kleinere geldprijzen te winnen, bij twee getallen heb je al een geldprijs gewonnen. Deze kans is 1 op 5,7.

Uitkeringspercentage Lotto

Er wordt om en nabij de 50% van al het ingebrachte geld weer uitgekeerd aan de spelers. Hiermee hebben ze niet het hoogste uitkeringspercentage, maar ook zeker niet de laagste van allemaal. De andere 50% wordt gebruikt om de organisatie van de loterij te bekostigen, hierbij kun je denken aan personeelskosten of kosten voor het werven van nieuwe deelnemers.

Bron: https://lotto.nederlandseloterij.nl