Loterijverlies

Loterijverlies Staatsloterij een fiasco?

LoterijverliesIs bijna al het geld van de leden van de Stichting Loterijverlies verdwenen? Het heeft er alle schijn van dat het overgrote deel van de inleg van bijna 200 duizend deelnemers in de Stichting Loterijverlies is verdwenen in onduidelijke BV constructies. Dagblad De Telegraaf meldt dat ongeveer 80 procent van het geld is weggesluisd naar ondernemingen die gelieerd zijn aan de oprichter. De Stichting kan vooralsnog niet goed aantonen waar het geld is gebleven en waarom dit is gebeurd. De Staatsloterij heeft inmiddels al €250.000 betaald aan de Stichting als tegemoetkoming in gemaakte kosten. Ook zou volgens de Telegraaf onduidelijk zijn waar dit geld is gebleven.

Ontstaan Stichting Loterijverlies

De Stichting Loterijverlies is ontstaan doordat de Staatsloterij in de periode tussen 2000 en 2007 misleidende mededelingen zou hebben gedaan:

  • Wel of niet gegarandeerde prijzen
  • Winkansen
  • Het aantal gewonnen prijzen
  • De hoogte van gewonnen prijzen

De Stichting is opgericht door de heer Ferdy Roet. Door samen de krachten te bundelen zou de Stichting sterk staan om geld terug te eisen van de Staatsloterij. Het proces loopt inmiddels al jaren, maar de climax lijkt er aan te komen. De uitlatingen van De telegraaf staan tegenover de beweringen van de heer Roet. Deze beweert namelijk dat er banden zijn tussen De Telegraaf en dat deze krant geld ontvangt van de Staatsloterij waarmee het creëren van een negatief sentiment rond Stichting Loterijverlies kan worden verklaard.

 

Hoe nu verder

In augustus heeft de stichting de Staatsloterij gedagvaard en een schadevergoeding geëist van €400 miljoen. Dit bedrag is vele malen hoger dan het voorstel wat De Staatsloterij heeft gedaan, namelijk een kleine €10 miljoen. Deze tegemoetkoming zou je ook als schuldbekenteis kunnen zien. Feit is dat er beweringen van de Staatsloterij over winkansen niet helemaal juist waren en dat dit vanaf 2008 is aangepast. De Hoge Raad zal hierover een uitspraak moeten doen. Komt er eindelijk een uitspraak of gaat het proces nog lange tijd duren.

De vraag blijft of de gedupeerden veel geld zullen terugzien. Wat de uitspraak ook zal zijn, de kans op veel geld ontvangen of winnen lijkt het grootst door nu mee te spelen met een loterij. Vergelijk de beste Nederlandse loterijen.