Loterijen vergelijkenLoterijen vergelijken? Nederland kent verschillende loterijen met ieder eigen kenmerken. Ze verschillen op winkans, lotprijs, jackpots en uitkeringspercentages. De ene loterij steunt wel goede doelen en de andere niet. Sommige loterijen hebben wekelijks een trekking en andere weer maandelijks. Om een goed inzicht te krijgen van de verschillende loterijen hebben we voor u een handig overzicht gemaakt. Bekijk hieronder elke loterij en haar eigen specifieke kenmerken en kies de loterij die het beste bij u past.

 

Beste loterijen van Nederland

Op deze site worden de beste loterijen van Nederland vergeleken, we hebben de populairste voor u uitgelogd en beoordeeld. De verschillende partijen worden beoordeeld op winkans, jackpot, losprijs, uitkeringspercentage en welkomstactie. Nederland biedt een gevarieerd aanbod waarbij elke loterij zich onderscheid van de anderen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een loterij met een lage lotpijs of met wekelijkse trekkingen. In dit geval kies dan de Lotto met iedere zaterdag een trekking en met een lotprijs van slechts €2,00. Maar als je bijvoorbeeld een grote winkans wilt hebben ga dan voor de Staatsloterij. Met een winkans van 1 op 2 heeft de Staatsloterij de hoogste winkans. Andere loterijen als de Vriendenloterij, Bankgiroloterij en de Postcode Loterij hebben juist weer leuke welkomstacties en veel prijzen die niet per definitie geldprijzen hoeven te zijn. denk hierbij aan reizen, dagjes uit en gadgets.

Beste eigenschappen loterijen

Elke loterij heeft zijn eigenschappen. We hebben ze allemaal beoordeeld zoals u hierboven hebt kunnen lezen. Bekijk hieronder per loterij de beste eigenschappen per loterij.

  • Lotto: de lotto heeft een wekelijkse trekking en met €2,00 per lot is de goedkoopste loterij. De jackpot kan hoog oplopen en start op minimaal €7,5 miljoen.
  • Eurojackpot: De grootste jackpot van Nederland.
  • Staatsloterij: dit is een loterij met hoge winkans, namelijk 1 op 2. De jackpot begint op €7,5 miljoen en kan oplopen tot tientallen miljoenen.
  • Bankgiroloterij: goede welkomstacties en naast gegarandeerde geldprijzen leuke andere prijzen zoals bijvoorbeeld gadgets.
  • Vriendenloterij: leuke welkomstacties en je kunt winnen samen met je vrienden. Naast geldprijzen maak je kans op veel andere prijzen zoals auto’s, dagjes uit en reizen.
  • Postcode Loterij: je wilt toch niet dat je buurman wel wint en jij niet? Bij de Postcode Loterij maak je kans op grote geldprijzen en auto’s