Amerikaanse loterijDe Amerikaanse loterij Mega Millions is een van de grootste loterijen ter wereld. Samen met Powerball vormen zij de twee belangrijkste loterijen in Amerika. Ook bij Mega Millions kan de jackpot tot astronomische bedragen oplopen. Zo is er ar een aantal keren meer dan een half miljard uitgekeerd. Tegenwoordig is deze loterij niet alleen meer populair in Amerika maar door de enorme prijzen ook over de hele wereld. En via internet kun je in elk land gewoon ook meespelen. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over deze Amerikaanse loterij.

 Jackpot Mega Millions

De jackpot van deze Amerikaanse loterij begint altijd op minimaal 15 miljoen dollar. Dit is een stuk hoger dan bijvoorbeeld de jackpot bij de Eurojackpot, daar is het namelijk 10 miljoen euro. Net als bij andere loterijen schuift de jackpot door als hij niet valt. Zo kan het te winnen bedrag gigantisch oplopen.

De hoogste jackpot die ooit is gevallen had een grootte van 648 miljoen dollar. Deze prijs werd gewonnen door twee deelnemers die dit bedrag mochten verdelen. Deze enorme prijs viel in 2013. Door de jaren heen zijn er meerdere gigantische prijzen gevallen van enkele honderden miljoenen dollars.

Loterij Amerika Megamillions

 

Mega Millions trekkingen

Elke week vinden er twee trekkingen plaats. Eentje is op dinsdag en eentje is op vrijdag. Dit maakt het natuurlijk extra interessant omdat er veel trekkingen zijn. De prijzen bij deze trekkingen liggen hoog omdat deze Amerikaanse loterij bestaat uit een samenwerking van bijna 50 verschillende loterijen uit heel Amerika. Samen met Powerball dus de grootste loterij ter wereld.

 

Megamillions Loterij AmerikaHoe werkt Mega Millions

Mega Millions heeft een lotto systeem. Dit wil zeggen dat je een aantal getallen kiest en als deze worden getrokken dan kun je grote prijzen winnen. In totaal kies je vijf getallen uit een reeks van de nummers 1 tot en met 75. Deze getallen kun je willekeurig kiezen en hierbij maakt de volgorde niet uit. Daarnaast kies je nog een bonusgetal. Hierbij kun je kiezen uit 1 tot en met 15. Heb je alle zes de getallen goed dan win je jackpot.

 

Winkans Mega Millions

Winkans megamillionsDe gemiddelde kans op een prijs is 1 op 14,7. Dit betreft de kans op een prijs, natuurlijk niet de hoofdprijs. Wil de jackpot winnen dan heb je een kans van ongeveer 1 op 259 miljoen. Dit is zoals je zult weten niet een hele grote kans maar op het moment dat je dan ook wint dan heb je ook een mega bedrag te pakken. Kijk in de tabel naar alle winkansen bij deze loterij. Wil je meespelen klik dan hier.

 

Geschiedenis Mega Millions

Deze Amerikaanse loterij startte in 1996 al The Big Game. Via een paar naamsveranderingen en uitbreidingen werd het Mega Millions. Hiervan was de eerste trekking in 2002. Inmiddels doen 44 staten uit Amerika mee aan deze loterij. In 2013 is het format van deze loterij aangepast naar de huidige vorm. Elke trekking maak je kans op twee jackpots. Deze win je als je 5 getallen goed hebt, de maximale jackpot win je als je ook nog eens het bonusgetal juist hebt.