powerball loterijPowerball loterij meespelen in Nederland? Dat kan zeker! Het is inmiddels vrij gemakkelijk online mee tegaan spelen met deze grootste loterij ter wereld. Deze Amerikaanse loterij heeft de hoogste jackpots. Afgelopen jaar is de hoofdprijs van maar liefst 1,5 miljard er uit gegaan. Lees hieronder alles over Powerball en hoe je vanuit elk land ter wereld online mee kan spelen.

Hoe werkt de Powerball loterij

Powerball loterij heeft een traditioneel format als het gaat om de werking van de trekking en het kiezen van de nummers waar jij mee wilt spelen. Je kan zelf 5 getallen kiezen uit een reeks van 69. Daarnaast kies je nog het bonusgetal, deze kies je uit een reeks van 26. Bij deze loterij heet het bonusgetal Powerball. Heel toepasselijk bij deze loterij. Heb je de vijf getallen plus het bonusgetal goed dan win je de jackpot!

Powerball loterij spelen

 

Hoe hoog is de jackpot

Deze Amerikaanse loterij heeft de grootste jackpots die je maar kunt bedenken. De jackpot start op 40 miljoen. Als hij niet valt gaat hij mee naar de volgende trekking. Op deze manier kan de jackpot van Powerball enorm oplopen tot tientallen en wel honderden miljoenen. Het is zelfs mogelijk dat de jackpot oploopt tot meer dan een miljard. Deze duizelingwekkende bedragen kom je bij geen enkele andere loterij tegen. De hoogste jackpot die ooit is gevallen bedroeg het enorme bedrag van 1,5 miljard en kon worden verdeeld tussen drie gelukkige winnaars.

 

Online loten kopen

Bij deze loterij kun je ook heel gemakkelijk online meespelen. Zelfs als je niet in Amerika woont kun je op internet gewoon meespelen. Maak gemakkelijk een account aan en koop heel gemakkelijk vanuit je luie stoel online loten. Je winst wordt in je account geplaatst, dit gaat heel snel na de trekking. Vaak nog dezelfde dag.

 

Hoe groot is de winkans?

De winkans is ongeveer 1 op 25. Uiteraard win je dan meteen de jackpot. Wel is deze winkans groter dan bij Euromillions. Kijk hieronder in het overzicht wat je kans per lot is op het winnen van een prijs. Deze kans kun je vergroten door bijvoorbeeld bij het zelfde lot meerdere bonusgetallen te kiezen. Je speelt dan mee met meerdere loten.

Winkans

Geschiedenis

In 1988 begon de voorloper op deze loterij, de naam was Lotto Amerika. In 1992 kwamen er meerdere loterijen uit verschillende staten bij elkaar en vanaf toen werd het de loterij zoals hij nu wordt gespeeld. Er zijn in de loop van de jaren wel aardig wat wijzigingen geweest. Zo zijn er meer loterijen en meer staten die nu deelnemen ten opzichte van het begin. De laatste grote wijzing vond plaats in 2015. Vanaf dit moment kon je kiezen uit 69 getallen en een bonusgetal. Er deden vanaf toen 45 organisaties mee aan deze grootste loterij van de wereld. Dit is de eerste loterij die gebruik maakt van een dubbele trekking, de getallen plus een bonusgetal. Vele loterijen hebben hieraan navolging gegeven, waaronder ook de Eurojackpot.