Winkans Miljoenenspel

Winkans Miljoenenspel? Het Miljoenenspel is onderdeel van de Staatsloterij en dus eigendom van Nederlandse Staat. De winkans van het Miljoenenspel is vrij hoog. Zowel de winkans per lot (1 op 4) en de winkans op de hoofdprijs (1 op 1,1 miljoen) is redelijk groot. Met een lot van € 5 kan deelgenomen worden aan een wekelijkse trekking. Een lot bestaat uit vijf willekeurige nummers en een eindletter die de deelnemer zelf mag bepalen.

 

 

Winkans Miljoenenspel per lot

Een lot bij het Miljoenenspel kost € 5. De trekking van het Miljoenenspel vindt iedere week op zaterdag plaats, waarbij duizenden prijzen worden uitgereikt. Het Miljoenenspel reikt enkel geldprijzen uit en geen prijzen in natura, zoals de meeste andere loterijen dat wel doen. De winkans per lot is 1 op 4. De hoogste prijs is € 1 miljoen, de laagste prijs € 2. Dit betekent dat er dus ook prijzen gewonnen kunnen worden met een lagere waarde dan de lotprijs. De winkans op een prijs groter dan de lotprijs is daarom ook kleiner dan de genoemde 1 op 4.

Een winkans van 1 op 4 is een groter dan de winkans van onder andere Lotto en de Postcode Loterij, maar kleiner dan die van de Staatsloterij en Bankgiro Loterij. De prijzen die gewonnen kunnen worden bij het Miljoenenspel zijn:

  • € 1 miljoen, drie keer kans per trekking
  • € 20.000
  • € 10.000
  • € 5.000
  • diverse prijzen met een waarde van € 450 tot € 2

Alle prijzen van het Miljoenenspel zijn volledig belastingvrij. Win je € 1 miljoen, dan wordt er ook € 1 miljoen gestort. Naast het Miljoenenspel, keert alleen de Staatsloterij ook belastingvrije prijzen uit. Bij andere loterijen wordt onder andere een kansspelbelasting van 29% van de prijs afgetrokken.

 

Winkans Miljoenenspel hoofdprijs

De grootste hoofdprijs van het Miljoenenspel is € 1 miljoen. Deze prijs wordt maximaal één keer per week uitgereikt. Andere grote prijzen zijn € 20.000, € 10.000 en € 5.000. Met één lot van € 5 zijn er drie kansen om een miljoen te winnen. Samen komt dit neer op een winkans van 1 op 1,1 miljoen.

Met deze winkans bevindt het Miljoenenspel zich in de middenmoot als het aankomt op winkans voor hoofdprijzen. Zo is de winkans beter dan die van de Lotto (1 op 49 miljoen) en Staatsloterij (1 op 2,6 miljoen), maar minder goed dan de winkans van de Bankgiro Loterij(1 op 83.000) en Postcode Loterij (1 op 240.000). Gekeken naar hoofdprijzen van tenminste € 1 miljoen, is de winkans bij het Miljoenenspel de grootste van alle Nederlandse loterijen. Lees hier meer over loterijen met de meeste winkans.

Over de winkans bij het Miljoenenspel voor de andere hoofdprijzen (€ 20.000, € 10.000 en € 5.000) is niets bekend.