Waarom halen prijswinnaars hun prijs niet op?

Het mysterie van de niet opgehaalde prijzen

Uit veel verschillende onderzoeken naar het niet ophalen van gewonnen prijzen, is gebleken dat bijvoorbeeld de Staatsloterij nog een bedrag van maar liefst ruim 6 miljoen euro open heeft staan. En als je denkt dat de prijswinnaars alle tijd hebben om hun winnende lot te komen verzilveren, dan heb je het bij het verkeerde eind.

Hoelang blijft je gewonnen geld gereserveerd staan?

Uit eerdere ervaringen van mensen die hun lot niet verzilverden, is gebleken dat de Staatsloterij een jaar lang het niet geïnde geld bewaard. Je vraagt je vast af wat er daarna met het geld gebeurd? Nou, dan wordt het geld terug in de Staatskas gedaan.

Het mysterie ontrafeldStaatslot prijs ophalen

  • Mensen vinden de prijs niet de moeite waard
  • Mensen checken hun lot niet goed genoeg
  • Mensen raken hun lot kwijt
  • Mensen gaan vol voor de jackpot en de spanning, en vergeten de andere prijs
  • Mensen vergeten dat ze mee hebben gespeeld

Waarom vergeten mensen hun prijs op te halen?

Veel mensen doen aan een loterij mee voor de spanning. Ze kopen een lot en genieten van het gevoel dat ze een winkans hebben op die mooie geldprijzen. Als zij na de trekking merken dat ze geen grote prijs hebben gewonnen, dan nemen zij vaak niet de moeite om het kanslot nogmaals te checken. Veel mensen checken hun lotnummer ook nog eens verkeerd.

 

Loterij Winnen Jackpot PrijsWat probeert de Staatsloterij hieraan te doen?

Omdat de Staatsloterij natuurlijk graag wil dat alle gewonnen prijzen worden opgehaald door hun winnaars, heeft de Staatsloterij een module op haar website geplaatst. Hiermee kan de loterijspeler nog beter checken of zijn kanslot in de prijzen is gevallen.

Wat als een grote prijs niet wordt opgehaald?

Het komt heel sporadisch wel eens voor dat een grote prijs niet wordt opgehaald. In dat geval wil het wel eens voorkomen dat de betreffende loterij dan een advertentie plaatst in de krant, met de hoop de prijswinnaar alsnog op te sporen.