superenalottoSuperEnalotto is de bekendste loterij uit Italië. deze loterij is enorm populair bij deelnemers omdat je in Italië over de winst weinig belasting hoeft te betalen. Daarnaast zijn er ook nog eens drie trekkingen per week, op dinsdag, donderdag en op zaterdag. Lees hier alles over SuperEnalotto en hoe je makkelijk vanuit Nederland mee kan spelen.
Meespelen Superenalotto

Hoe werkt het

Uit een reeks van 90 getallen kies je er 6. Deze getallen kun je zelf kiezen. Heb je alle getallen goed dan win je de jackpot. Daarnaast kies je ook een bonusgetal, deze wordt Jolly genoemd. Als je 5 getallen goed hebt en de zogeheten Jolly dan win je de tweede prijs.

 

Jackpot

De jackpot start vanaf 1,3 miljoen euro. Valt de jackpot niet dan schuift deze door naar de volgende trekking. Er is geen maximale jackpot, dit betekent dat hij enorm hoog kan oplopen tot wel meer dan 100 miljoen. Als de jackpot valt dan is dit ook meteen een hoge jackpot. Het hoogste bedrag ooit wat is uitgekeerd betrof bijna 178 miljoen euro.

 

Online meespelen

Ook in Nederland kun je meespelen met deze loterij. Je kan per trekking bepalen of je mee wilt spelen, hier is geen abonnement voor nodig. Een lot kost €2,50 en het is mogelijk met een aantal loten meerdere trekkingen mee te spelen zodat je ook nog eens korting krijgt op de aanschaf van je loten.

 

Winkans SuperEnalotto

Deze loterij staat niet bekend om de grote winkans. De Eurojackpot heeft bijvoorbeeld een veel hogere winkans. Daar staat wel tegenover dat er drie keer zoveel trekkingen. Elke dinsdag, donderdag en zaterdag vindt er een trekking plaats. De kans op het winnen van de jackpot is ongeveer 1 op 623 miljoen. Kijk hieronder naar alle winkansen. Winkans Superenalotto

 

Geschiedenis

In 1950 werd deze loterij al opgericht, de naam was toen Enalotto. Pas in 1997 kreeg het de huidige naam. Tot 2009 werden de getallen bepaald door loterijen uit de regio in Italië. De eerste getallen uit trekkingen van loterijen van verschillende steden in Italië vormden de trekking, aangevuld met het Jolly nummer had je de volledige trekkingsuitslag. Vanaf 2009 is het een onafhankelijke loterij geworden met een volledige eigen trekking.