Winkansen & eindcijfers van de Staatsloterij

speel staatsloterijWat zeggen de statistieken over de Staatsloterij?

Nu een steeds groter wordende groep Nederlanders besluit om mee te spelen met de Staatsloterij, wordt het tijd eens dieper in te gaan op de statistieken en de winkansen van de gevallen eindcijfers.

Het getal 7 levert het meeste op!

In Nederland is het getal 7 het meest populaire geluksgetal. Toeval of niet, maar ook de trekkingen van de afgelopen jaren wijzen uit dat men het meeste wint met dit getal! Met een percentage van 11,35% ligt het getal ver boven de verwachte winkans van 10%. Er zijn namelijk 10 getallen te kiezen en na verloop van tijd zou het percentage ongeveer op dit percentage moeten uitkomen. Niets is echter minder waar. Daarbij komt ook nog eens dat het getal 7 de meeste prijzen oplevert boven de 1000 euro!

 

En hoe doen de andere getallen het?

Als we nog wat dieper in de materie van de winkansen duiken, dan blijkt dat het eindcijfer 50 het ook goed doet, gevolgd door het eindcijfer 97. Ja, daar hebben we hem weer, de 7! Het eindcijfer 88 blijkt de minste winkans te hebben. En wederom, toeval of niet, heeft dit getal een duidelijke negatieve achtergrond als het Nederland en de rest van de wereld aangaat. Wat verder duidelijk wordt, is dat het eindcijfer 7 het best presteert van februari tot en met april! Daarna lijkt de overstap naar een ander eindcijfer de beste keuze te zijn.

In welke maand kun je volgens de statistieken het beste spelen?

De maand mei is de meest lucratieve maand. Uit de statistiek blijkt dat deze maand 3,8 miljoen euro oplevert. Dit bijvoorbeeld in tegenstelling tot de maand maart, die slechts 1,4 miljoen oplevert. Voor de mensen uit Alkmaar, de letters AZ hebben in het verleden de meeste winst opgeleverd. Het zijn natuurlijk maar cijfers, maar het is toch leuk om even in je achterhoofd te houden!

Meer lezen? Google dan eens op ‘Van Heusden’!