De loterij en haar logo

Wat doet een logo met de speler?

loterij logoWanneer een logo ontworpen wordt, moet rekening worden gehouden met een aantal zaken. Zo moet vooral duidelijk zijn welke boodschap het logo moet overbrengen. Wat daarnaast ook belangrijk is, is dat jouw boodschap ook zo wordt opgevat door de ander. Het kiezen van kleuren is ook important. Verschillende kleuren staan voor verschillende interpretaties.

  • Een logo brengt een boodschap over
  • Kleuren hebben een betekenis
  • Loterij logo’s moeten uitnodigend zijn

Wat zegt het logo van de Staatsloterij?

Ten eerste bestaat het logo van de Staatsloterij uit drie kleuren, te weten oranje, blauw en wit. Deze kleuren hebben ieder een zacht karakter. Oranje staat voor creativiteit en innovatie, terwijl blauw en wit voor vertrouwen, rust, eenvoud en hoop staan. Vooral die laatste termen, zijn karaktereigenschappen waar de Staatsloterij naar streeft. Het visje wordt opgejaagd door de grote vis. Hiermee wordt natuurlijk bedoeld dat je met een kleine inleg een enorm vis aan de haak kunt slaan. De ronde vormen van het logo zorgen voor een ‘voel-je-goed’ gevoel.

 Wat zegt het logo van de Lotto?

Het logo van de Lotto komt wat zakelijker over. De letters Lotto zijn groot geschreven en het is duidelijk dat het een loterij met ballen is. Vooral de punt achter Lotto onderstreept de duidelijkheid. De kleur geel staat voor vriendelijkheid en intellect. Vooral intellect is ironisch in deze, omdat je voor het winnen van de Lotto gewoon geluk moet hebben. De kleur zwart staat voor kracht en mysterie. Het blijft natuurlijk altijd de vraag of je na het kiezen van jouw nummers ook daadwerkelijk met de jackpot naar huis gaat.

 Wat zegt het logo van het Miljoenenspel?

Dit logo heeft een erg speels karakter en onderstreept dat het een loterij is waar miljoenen gewonnen kunnen worden. De kleuren zijn zacht en uitnodigend. Daarnaast staan de kleuren voor het feit dat de jackpot valt wanneer 3 dezelfde kleuren worden getrokken. Verder wordt ook de visie van het Miljoenenspel duidelijk. ‘Meer mensen 1 miljoen’. Het miljoenenspel kiest niet voor een grote jackpot, maar verdeelt het geld liever onder meer mensen. Verder is duidelijk zichtbaar dat het Miljoenenspel gelieerd is aan de Staatsloterij.