bankgiroloterijDe Bankgiroloterij is, zoals de meesten wel weten, één van de populairste Nederlandse loterijen. De Bankgiroloterij heeft veel leden, iedere maand spelen ruim 1 miljoen mensen mee. Bij elke maandelijkse trekking gaan er weer geweldige prijzen de deur uit. Je lotnummer bestaat uit je bankrekeningnummer plus 2 cijfers. Koop een lot en win!.

winnen Bankgiroloterij

 

Prijzen Bankgiroloterij

Prijzen BankgiroloterijDe Bankgiroloterij kent een uitgebreid aanbod aan prijzen. Er zijn wekelijkse, dagelijkse en maandelijkse prijzen. Op elke werkdag wordt er bijvoorbeeld €10.000 verloot. Elke zaterdag wordt er een auto verloot en elke zondag wordt er €100.000 weggegeven. De maandelijkse jackpot is €1.000.000. Deze is de ene maand bestemd voor een enkele winnaar, de andere maand wordt deze jackpot verdeeld over meerdere winnaars. Bij elke Bankgiroloterij trekking worden er meer dan 100.000 prijzen weggegeven. Naast de geldprijzen kun je hierbij denken aan kaartjes voor evenementen, gadgets en cadeaukaarten.

Winnen is eigenijk veel dichterbij dan je misschien zou denken. Het enige wat nodig je nodig hebt is de juiste combinatie van uw laatste 5 cijfers van uw bankrekeningnummer. Dit geldt ook voor de KluisKraker, de miljoenenprijs van €2,4 miljoen euro die er in december uitgaat. Daarnaast speel je iedere maand mee voor alle andere honderdduizenden prijzen.

 

Winkans Bankgiroloterij

De winkans is ongeveer op 1/3. Dat betekent dat de winkans bijna 40% per trekking is. Gemiddeld gezien win je dan vier keer per jaar een prijs als je het gehele jaar automatisch meespeelt.

Uitkeringspercentage Bankgiroloterij

Het uitkeringspercentage ligt op ongeveer 35%. Dus van iedere ingelegde euro gaat 35 cent terug naar de speler. De overige opbrengsten gaan naast de goede doelen naar overige kosten die de loterij maakt. Denk hierbij aan personeel wat in dienst is of aan reclame om deelnemers te werven.

Lotprijs Bankgiroloterij

Lotprijs BankgiroloterijAls je meespeelt in de Bankgiroloterij dan speel je mee met je rekeningnummer als lotnummer. Dit nummer is opgebouwd door je bankrekeningnummer in combinatie met twee extra cijfers. Een lot kost je, in tegenstelling tot de Staatsloterij, slechts 12,75 euro per trekking. Voor maar 0,50 euro speel je daarnaast ook nog eens voor de Jackpot.

Goede doelen

Een belangrijk punt, waarom vele Nederlandse reeds meespelen in de Bankgiroloterij, is het feit dat de helft van de inleg wordt verdeeld onder goede doelen. Het betreft hier ruim 50 culturele organisaties, waaronder bijvoorbeeld het Prins Bernard Cultuurfonds. Hiermee laat deze loterij zien dat het ook sociaal betrokken is in de maatschappij. In 2015 ging er maar liefst 63 miljoen euro naar culturele goede doelen.